marți, iulie 27, 2021

Grecia va solicita clienților restaurantelor, barurilor și cafenelelor ce stau în interior să  demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19, a declarat marți guvernul, pentru a combate creșterea

infecțiilor, potrivit Reuters.

Potrivit noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toate locurile în localurile “indoor” vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a testului negativ.

“Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

Paștele în Grecia

O aplicaţie lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale

europene sau rezultatele testelor PCR va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele “indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 şi zece decese în 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus începând din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.

Ministrul sănătăţii Vassilis Kikilias a afirmat că întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză. Aceeaşi cerinţă se va aplica personalului

medical din spitale şi policlinici cu data de 1 septembrie.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.