joi, august 11, 2022

Autoritățile fac eforturi pentru a accelera ritmul campaniei de vaccinare în România și limitarea răspândirii virusului. În acest sens, persoanele nevaccinate s-ar putea confrunta cu o serie de restricții și măsuri. Intrarea în restaurante, hoteluri și mall-uri ar putea fi condiționată de dovada imunizării.

În timp ce autoritățile se pregătesc pentru debutul valului 4, campania de vaccinare are, încă, un ritm lent. Pentru a determina oamenii să înțeleagă importanța vaccinării și, implicit, a protecției împotriva coronavirusului, experții ar putea adopta anumite măsuri pentru a accelera imunizarea.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că mai multe state au impus dovada vaccinării la intrarea în restaurante, mall-uri ș diferite spații, iar acest lucru se discută și în România.

Intrarea în anumite spații, condiționată de dovada imunizării?

Andrei Baciu a refuzat să ofere detalii, însă a precizat că msura este discutată în coaliție și va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală cu privire la acest subiect:

“Ține de etică și cum abordez eu o astfel de politici de sănătate publică și vedem că lucrurile variază de la o țară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăți în parte și de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Sunt două tipuri mari de abordări: să stimuleze vaccinarea, sunt analize, se va lua o decizie la nivelul coaliției, la nivelul Guvernului. Sunt decizii importante, care ne afectează viața fiecăruia și nu am vrea să le comunicăm mai devreme față de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informații parțiale.

Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viața fiecăruia dintre noi și aș vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menținem seriozitatea și fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu, potrivit B1 TV.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private