Sari la conținut

Cum știi dacă ai fost infectat? Testul simplu al unghiilor care îți confirmă în câteva secunde

Sursa: Unsplash

Medicii nu au descoperit încă toate modurile în care organismul este afectat de infecție. Anumite persoane se recuperează foarte greu, luni întregi, în timp ce anumite persoane sunt complet asimptomatice.

După doi ani de pandemie, poate te întrebi dacă ai fost infectat sau nu, cu atât mai mult dacă nu ai avut simptome specifice.

Anumite persoane susțin că nu au avut niciodată COVID, însă sunt multe cazuri în care oamenii află absolut întâmplător, fără să aibă semne clare.

Cum faci să afli dacă ai fost infectat?

Specialiștii au descoperit că anumite persoane care au avut COVID dezvoltă câteva linii albe pe unghii.

Pe lângă simptomele deja cunoscute, infecția cu coronavirus poate provoca și alte efecte mai surprinzătoare, cum ar fi căderea părului sau pierderea auzului.

Cu atât mai mult, specialiștii au mai identificat  o nouă manifestare ciudată. Acestea sunt „unghiile Covid”, care se caracterizează prin apariția unor anomalii precum linii pe unghii.

O nouă manifestare Long Covid

Tim Spector, epidemiolog la King’s College din Londra (Regatul Unit) și investigatorul principal al aplicației Zoe Covid Symptom Study, a alertat despre această continuare a infecției cu coronavirus.

Se spune că aceste caracteristici care apar pe unghie par a fi indentări transversale, adică indentări care traversează unghia și apar la câteva luni după infecție. Sunt inofensive și dispar în timp.

De ce apar aceste semne pe unghii?

„Când întâmpinați un stres fiziologic semnificativ, cum ar fi bolile, ciclul unghiilor se schimbă”, a declarat pentru Health Health Doris Day, un dermatolog american, notează bzi.ro.

Covid-19 poate astfel încetini creșterea unghiilor și poate provoca aceste anomalii. Dar și alte patologii pot fi la origine: liniile lui Beau pot apărea astfel după o infecție, o traumă, o boală sistemică sau chiar chimioterapie.

tTotuși, nu înaseamnă că aceste semne apar numai în cazul infecției COVID sau că apar la fiecare persoană care a avut infecția. Această manifestare poate, totuși, să ofere indicații despre o posibilă infecție din trecut cu coronavirusul, având în vedere că infecția este caracterizată drept un stres fiziologic însemnat

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel