Sari la conținut

Cum te măsori eficient doar cu aţă. Rezultatul este mai bun decât IMC

Aţa este mai eficientă decât măsurătorile Indicelui de Masă Corporală deoarece acesta se raportează la înălţime şi greutate pentru a stabili grăsimea.

Grăsimea din corp este de două feluri – cea maronie, care este benefică şi care protejează organele şi cea albă, care se depozitează şi dacă este lăsată de sub control duce la obezitate. Indicele de Masă Corporală dă un rezultat din care reiese că grăsimea este distribuită la fel în corp. Grăsimea albă are tendinţa de a se depozita cel mai mult pe abdomen.

Iată cum se face măsurătoarea cu aţă – te măsori cu aţă din cap până în picioare pentru a stabili înălţimeam, îndoi aţa în două apoi te măsori în talie. Dacă aţa stă comfortabil atunci nu eşti în pericol, dacă însă te strânge există grăsime periculoasă pe abdomen, ce se poate transforma într-o boală cardiovasculară, diabet sau alte boli de nutriţie.

Margaret Ashwell, cercetătoarea metodei spune pe Yahoo.com că „trebuie să mai treacă timp până când doctorii vor putea adopta acestă metodă care este mult mai eficientă decât IMC”

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel