Sari la conținut

Cum tratezi ciuperca piciorului, în mod natural?

ciuperca piciorului

Picioarele tale se află printre cele mai predispuse părți ale corpului, când vine vorba despre infecțiile fungice. Ciuperca piciorului poate provoca mâncărimi insuportabile, leziuni și, de asemenea, poate afecta puternic unghiile. Dacă nu este tratată în timp util, ciuperca piciorului poate cauza probleme grave. Cum tratezi în mod natural ciuperca piciorului și cum îți menții picioarele sănătoase?

Ciuperca piciorului este o afecțiune care se manifestă prin mâncărimi insuportabile la nivelul pielii. Aceasta este provocată de o infecție fungică și poate avea mai multe cauze, precum piscinele publice, cluburile sportive sau chiar pantofii pe care îi porți.

Micozele, sau infecțiile cu ciuperci, pot afecta atât pielea, cât și unghiile. În această circumstanță, dacă micoza a ajuns la nivelul unghiilor și nu este tratată corespunzător, poate distruge unghiile.

Pentru a evita micozele, este foarte important să îți îngrijești cât mai bine picioarele.

  • Fii sigur că îți usuci bine piele picioarelor. Căldura și umiditatea sunt două elemente care favorizează dezvoltarea infecțiilor fungice.
  • Hidratează pielea. Dacă pielea este foarte uscată, pielea de la nivelul picioarelor se poate crăpa, formând leziuni mici prin care pot pătrunde agenții patogeni.
  • Pudra de talc și pantofii adecvați. Specialiștii recomandă să presari în pantofi puțină pudră de talc. Aceasta va absorbi umiditatea produsă în interiorul pantofului și va inhiba dezvoltarea ciupercilor. De asemenea, încearcă să porți pantofi cu sistem de ventilație, pentru a te asigura că picioarele respiră eficient.

Ce remedii naturale sunt eficiente în combaterea ciupercii piciorului?

Lămâile

Lămâile au proprietăți antiseptice și dezinfectante, utile împotriva ciupercii piciorului. Pentru a beneficia de efectele lor, trebuie doar să masezi zona infectată cu sucul obținut de la o lămâie. Îl poți lăsa să acționeze câteva minute, apoi clătește bine picioarele cu apă. Asigură-te că îți usuci bine picioarele de fiecare dată.

Usturoi

Acesta conține proprietăți antiseptice, antibiotice și dezinfectante, fiind ideal în lupta cu micozele. Zdrobește bine un usturoi, până obții o pastă omogenă. Aplică pasta cu grijă pe zonele infectate și înfășoară picioarele. Se poate lăsa peste noapte.

Ulei din arbore de ceai

Datorită proprietăților antibacteriene, uleiul din arbore de ceai combate în mod eficient ciuperca piciorului. Poți dilua câteva picături într-un vas cu apă, apoi lasă-ți picioarele la înmuiat pentru câteva minute. Este indicat să diluezi uleiul înainte de utilizare, deoarece este foarte concentrat.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: