Sari la conținut

Cum tratezi sensibilitatea pulmonară post-COVID? Remediul natural pentru regenerarea plămânilor

remedii tuse
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Infectarea cu noul coronavirus poate dezvolta anumite afecțiuni care persistă chiar și după recuperare. Dintre acestea, sensibilitatea pulmonară post-COVID pare să fie cea mai comună. Simptomele infecției cu Covid-19 pot continua să se manifeste după luni întregi, cu toate că virusul a fost eliminat complet din organism. Care sunt remediile naturiste ce pot ameliora aceste simptome de lungă durată și cum îți ajuți corpul să se regenereze?

Sensibilitatea pulmonară post-COVID este o problemă întâlnită frecvent, după recuperare. Aceasta se poate manifesta diferit, în funcție de persoană, implicând simptome specifice care persistă chiar și după eliminarea virusului din organism. Din fericire, anumite tratamente naturiste pot fi eficiente, ameliorând aceste simptome neplăcute și ajutând organismul să se regenereze. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, explică pentru Antena 3 care este remediul perfect pentru această afecțiune.

„Pentru că sunt foarte mulți care au bolit de COVID și au rămas cu sensibilitate pulmonară și bronșică există o rețetă foarte bună. Se iau 100 gr de hrean, 100 gr usturoi, 100 gr ceapă și 300 gr de miere. Totul se amestecă la un loc și se ia de 3 ori pe zi câte o lingură. Deja îmbunătățirea se vede din a doua zi. Putem pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau un blender pentru a ieși totul mai rapid”, recomandă Lidia Fecioru, în cadrul rubricii ”Leacul zilei”, a emisiunii „Adevăruri ascunse”, la Antena 3.

De asemenea, în sezonul rece, organismul este mult mai slăbit. De aceea, putem fi vulnerabili și în fața virozelor comune, care pot dezvolta afecțiuni respiratorii, precum bronșita. Cum putem ameliora simptomele cauzate de răceală și gripă, în mod natural?

„Suntem în perioadă rece și ne tușesc copiii, mai tușim și noi, nu e obligatoriu să avem SARS-CoV-2, există și viroze, o bronșită cronică. Se fierb 250ml de lapte, îl lăsăm să se răcească puțin după care amestecăm într-un blender o linguriță de unt topit, o jumătate de linguriță de bicarbonat și un gălbenuș de ou. Batem bine și bem. Pentru adulți se poate adăuga și o lingură de cognac. Se face 5 zile acest tratament, bem o dată pe zi, seara înainte de culcare”, adaugă Lidia Fecioru.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: