Sari la conținut

Cunoscut preot din România: „Nu mai loviți în medici! E prea mult. Lăsați-i să lucreze!”

Preot
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
fost preot

Partenie Apostoaie, un preot din Botoșani s-a adresat credincioșilor, la sfârșitul Sfintei Liturghii, și le-a cerut să nu mai lovească gratuit în medici. Este vorba de preotul paroh de la Biserica Vovidenia, una dintre cele mai cunoscute biserici din municipiul Botoșani.

Părintele Apostoaie s-a referit la reacția de nemulțumire în masă a botoșănenilor după moartea în Maternitatea Botoșani a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a fost neglijată de cadrele medicale.

Cunoscut preot din România: „Nu mai loviți în medici! E prea mult. Lăsați-i să lucreze!”

„Am o mare rugăminte … Vă rog din tot sufletul nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Prea mult. E prea mult.

Cu toată responsabilitatea vă spun încă o dată: nu mai loviți în medici! Lăsați-i să lucreze! Lăsați-i să pună în valoare priceperea lor, dragostea lor! Nu mai loviți, pentru că, lovind astăzi și mâine, și poimâine, trebuie să recunoaștem … un tânăr, după șase ani de medicină, mai face cinci- șase ani de rezidențiat.

Când va veni vorba să aleagă un post, va fugi de Botoșani, pentru că nu suntem cumpătați, pentru că nu avem discernământul necesar. Nu mai loviți!

Indiferent cine vă spune, să fie și preot, să fie și creștin obișnuit. Chiar dacă ai trecut printr-o greutate … Nu trece nimeni în lumea veșnică fără știrea lui Dumnezeu”, a spus preotul Apostoaie, potrivit botosaninews.ro.

Partenie Apostoaie
Sursa foto: captura foto botosaninews.ro

Părintele Apostoaie a avut un mesaj și pentru mass media, pe care a rugat-o să nu mai denatureze adevărul și să redea informațiile cu mai mult discernământ.

 „Rog mass-media să fie cu discernământ. Mass-media dacă mă preluați, și bine ar fi să o faceți, fiți cu discernământ. Promovați lucrurile bune și frumoase în lumea aceasta. Nu mai loviți în cei care se străduiesc, medici, profesori, oameni onești, cuminți, curați, tineri frumoși, bătrâni înțelepți, credincioși adevărați.

Așa se duce spre moarte o națiune, lovind în stânga și în dreapta. Nu te uita la cel de lângă tine ca să crești, ca să poți creste duhovnicește nu te uiți la cel de lângă tine, singurul reper cu care te poți compara, cine este? Hristos Domnul”, a încheiat preotul Partenie Apostoaie.

Moartea Alexandrei nu trebuie uitată

Reamintim că la sfârșitul lunii august, Alexandra Ivanov, o femei în vârstă de 25 de ani, din Botoșani, gravidă în luna a treia, a murit la spitalul din Botoșani în condiţii suspecte, lăsând în urma ei trei copii minori, care vor crește fără mamă.

Medicul Mariana Pitrop este urmărit penal în dosarul privind uciderea din culpă a  Alexandrei. Acest medic era de gardă în noaptea de 17 spre 18 august, atunci când Alexandra a ajuns la Maternitate în stare gravă, însă a fost neglijată de cadrele medicale.

Moartea Alexandrei Ivanov a dus la un val de protest, atât la Botoșani, cât și în țară, față de conduita medicilor din noaptea de agonie a tinerei gravide. Oamenii s-au solidarizat cu familia Alexandrei și au protestat în stradă și pe internet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel