Sari la conținut

Curăță ficatul în 3 zile cu rețeta bunicii. Toată murdăria va ieși din corp

remediu natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remediu miracol care scoate toată murdăria din corp

Rețeta bunicii: toată murdăria va ieși din corp. Este esențial să mențineți sănătatea ficatului și un consum moderat pentru a evita suprasolicitarea acestui organ crucial.

Ficatul este sistemul primar de filtrare al corpului uman, având un rol vital în transformarea toxinelor în produse reziduale, purificarea sângelui și metabolizarea nutrienților și a medicamentelor pentru a produce proteine esențiale.

Unele remedii naturale sunt demonstrate științific

În ceea ce privește excesul de alcool sau alimente, moderația este cheia pentru sănătatea ficatului. Nu s-a dovedit științific că curățarea ficatului poate inversa daunele cauzate de consumul excesiv.

consumul de fructe generează probleme la ficat
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În ultima vreme, au apărut numeroase produse care pretind că detoxifică și curăță ficatul, mai ales populare după perioade de mâncare sau băutură excesivă.

Unele ingrediente din curățarea ficatului, cum ar fi ciulinul de lapte și extractul de turmeric, sunt promițătoare în reducerea inflamației ficatului și protejarea împotriva rănilor. Pentru multe alte remedii naturale, din sertarul bunicii, nu există dovezi clinice suficiente pentru a recomanda acești compuși naturali în mod obișnuit pentru prevenire.

Multe produse de detoxifiere hepatică sunt comercializate ca soluții de slăbire. Cu toate acestea, nu există dovezi clinice care să susțină eficacitatea lor în pierderea în greutate. Unele suplimente alimentare pot dăuna chiar ficatului, ducând la leziuni induse de medicamente, așa că ar trebui să fie utilizate cu prudență.

Curăță ficatul în 3 zile cu rețeta bunicii. Toată murdăria va ieși din corp

 

Spre deosebire de mitul că nu te poți proteja împotriva bolilor hepatice, există într-adevăr măsuri preventive pe care le poți lua. O „rețetă miracol” răspândită pe scară largă pretinde că curăță organismul și ajută la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății.

Rețeta include:

Metodă de preparare:

Se curăță și se taie usturoiul în bucăți foarte mici, apoi se amestecă împreuna cu sucul din lămâie, mierea și bicarbonatul. Se transferă amestecul rezultat într-un borcan de sticlă curat și se lasă să stea timp de 8-10 zile. După scurgerea celor 10 zile este perfect pentru consum. Se păstrează la frigider.

Tratament:

  • Pentru tratamentul cancerului se administrează zilnic 3 linguriţe, timp de 6 luni pe an, o lună da, o lună nu.
  • Pentru prevenirea cancerului şi a diabetului se administrează zilnic o linguriţă pe stomacul gol, timp de 4 luni pe an (de preferinţă în prima luna a fiecărui anotimp)
  • Pentru menţinerea unei greutăţi optime, este necesar să consumaţi şapte zile pe lună câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol, dar nu mai mult de şase luni pe an. 
  • Pentru eliminarea paraziţilor intestinali, este necesar să consumaţi acest amestec zi de zi, timp de 10 zile, o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.
  • Pentru o detoxifiere completă a organismului, se consumă timp de o lună zi de zi, 3 linguriţe.

Este important să abordăm astfel de remedii „minune” cu scepticism, deoarece eficacitatea și siguranța lor nu sunt susținute de dovezi științifice.

Menținerea sănătății ficatului ar trebui să implice, în mod obligatoriu o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și moderare a consumului, mai degrabă decât să se bazeze doar pe remedii casnice nedovedite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel