Sari la conținut

Cutremurător! O femeie a născut în plină stradă, a lăsat bebelușul pe asfaltul încins și a plecat acasă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Cutremurător! O femeie a născut în plină stradă, a lăsat bebelușul pe asfaltul încins și a plecat acasă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

S-a întâmplat în Italia, în autogara localitatății Lignano Sabbiadoro din provincia Udine (Friui-Venezia Giulia), pe 4 iulie. O femeie în jur de 40 de ani i-a șocat pe cei din jur după ce a născut singură, apoi a lăsat bebelușul singur pe trotuar și a plecat acasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

O femeie a născut în plină stradă, a lăsat bebelușul pe asfaltul încins și a plecat acasă

Potrivit  Il Gazzettino, preluat de rotalianul.com, nou-născutul a fost salvat de un șofer voluntar de ambulanță de la Croce di San Giovanni, care opera la serviciul de prim ajutor Punto Blu din cartierul Lignano Pineta. Acesta, precum și carabinierii sosiți urgent la fața locului, au fost alertați de fiul proprietarului unui bar din apropiere, ajutat de patronul unui restaurant din zonă.

Femeia a fost depistată, după urmele de sânge lăsate pe asfalt, la scurt timp după aceea în propria locuință, nu departe de Via Latisana.

Potrivit martorilor, femeia se afla într-o stare de confuzie totală și a fost transportată la secția de Obstretică a Spitalului din Lignano, unde este tratată pentru o hemoragie severă. Denunțată pentru fapta sa, femeia este în prezent anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Udine.

Salvatore D’Angelo, 19 ani. Foto: ilgazzettino.it

Bebeluș salvat la propriu de „Salvatorul Îngerului”

Evenimentul incredibil s-a petrecut cu în fața unui bar situat în proximitatea sediului autogării recent. În acel moment, în bar erau doar câțiva clienți și fiul proprietarului barului, Salvatore D’Angelo, în vârstă de 19 ani.

Femeia tocmai intrase în bar pentru a lua micul-dejun, a precizat tânărul.

„Avea dureri de stomac, am întrebat-o dacă ar trebui să chem o ambulanță, dar ea nu a vrut să o fac”. Femeia s-a așezat apoi pe o bancă în afara localului.

Tânărul cu nume parcă predestinat, Salvatore D’Angelo, a povestit presei că ieșise să servească un cuplu, când a observat-o pe femeie care se îndepărta repede și a văzut un rând de picături de sânge pe pământ.

„Am întors capul și am observat copilul pe pământ. L-m confundat cu o păpușă, dar când m-am apropiat și l-am văzut în mijlocul unei pete de sânge, cu cordonul ombilical atașat… am știut imediat că e ceva anormal. Nu-mi venea să cred, sunt încă șocat”.

Deși bulversat de situația respectivă, tânărul și-a păstrat sângele rece și s-a întors în incinta barului pentru a cere ajutor.

„Am sunat imediat la carabinieri și la ambulanță. Nu plângea, ci respira. Am crezut că e mort, m-am speriat. Apoi, proprietarul restaurantului din apropiere a sosit și a înfășurat copilul cu o cârpă. Când a ajuns medicul, a avut imediat grijă de copil”, a adăugat tânărul de 19 ani.

Promptitudinea salvatorilor a fost esențială. În acel moment temperatura era de peste 30 °C iar bebelușul era pe pământ, pe betonul încins, cu cordonul ombilical rupt, probabil din cauza propriei greutăți.

Cu ajutorul camerelor de luat vederi din zona respectivă, carabinierii din Lignano au verificat mărturia lui Salvatore și au reușit să reconstituie tot filmul evenimentului incredibil care s-a petrecut în fața barului.

Femeia a suferit un șoc după despărțirea de iubitul său

În urma acestui incident s-a sesizat atât Procuratura Udine, cât și Procuratura pentru minori din Triest care a fost informată, de asemenea, pentru a evalua cazul. După cum a confirmat consilierul poliției locale a Municipiului, Massimo Brini, femeia a fost supravegheată de mai mult timp de asistenții sociali în vederea apropiatei nașteri.

De origine sud-americană, ea s-a căsătorit cu un localnic italian de care ulterior s-a despărțit. Ulterior, femeia a suferit o reacție dureroasă care și-a pus amprenta asupra psihicului său, motiv pentru care a fost asistată timp îndelungat de serviciile municipalității.

În ciuda acestui lucru, nimeni nu se aștepta ca ea să recurgă la un astfel de gest.

Din fericire, bebelușul, care cântărește acum 2 kilograme și 650 de grame, este în afara pericolului și starea sa se îmbunătățește văzând cu ochii. El a fost numit Alessandro de către personalul spitalului.

Bebelușul va fi îngrijit de serviciile sociale, înainte ca Tribunalul pentru Minori din Triest să decidă cu privire la o eventuală adopție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel