marți, august 16, 2022

Dormi ca un bebeluș cu ACESTE 5 alimente; experții spun că stimulează producția de MELATONINĂ.

Melatonina, cunoscută și ca hormonul somnului, ajută la reglarea ciclului somn-veghe. Acest hormon răspunde în mod natural la lumină, prin urmare, într-o cameră întunecată, nivelurile de hormoni sunt scăzute, iar într-o cameră cu lumină puternică, nivelurile sale sunt ridicate.

Dar lumina nu este singura modalitate de a regla nivelul de melatonină. Se pare că există câteva alimente sănătoase care, dacă sunt încorporate în dietă, te pot ajuta să dormi mai bine și mai profund.

Te-ar mai interesa: Ești mereu furios, supărat, stresat? Calmează-ți n...

Dormi ca un bebeluș cu ACESTE 5 alimente; experții spun că stimulează producția de MELATONINĂ

Iată care sunt alimentele care pot crește în mod natural nivelul melatoninei.

1. Lapte: Când mama îți dădea un pahar de lapte înainte de a merge la culcare, avea un motiv întemeiat pentru asta. Laptele de vacă este o sursă bogată de melatonină, ceea ce îl face o băutură sănătoasă, care induce somnul. Cercetările mai spun că, dacă este păstrat peste noapte, devine mai sănătos.

2. Banane: Acest fruct popular fără semințe ar putea ajuta la problemele de somn datorită conținutului său ridicat de melatonină. Este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina B6 și magneziu, nutrienți care pot îmbunătăți și mai mult somnul.

Te-ar mai interesa: Obiceiul care îți afectează sănătatea inimii și a ...

3. Nuci: Toate tipurile de nuci, în principal migdalele și fisticul, sunt bogate în melatonină. Datorită conținutului ridicat de magneziu, acestea ar putea ajuta la o noapte mai bună de odihnă.

4. Ouă: Bogate în proteine, fier și grăsimi sănătoase, ouăle pot lupta, de asemenea, cu problemele de somn prin creșterea nivelului de melatonină în mod natural. Acest lucru poate preveni, de asemenea, problemele oculare legate de vârstă, împreună cu boala Parkinson și Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...

5. Pește gras: Peștele gras și uleios precum sardinele, somonul și păstrăvul nu sunt doar surse de acizi grași omega-3, ci sunt și plini de melatonină. Prin urmare, pentru o inimă mai sănătoasă, un somn mai bun și o greutate corporală ideală, peștele poate fi hrana dvs. preferată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private