marți, iunie 28, 2022
Dan Barna despre demiterea lui Vlad Voiculescu:

„Demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie imatură, care ridică semne de întrebare asupra capacității lui Cîțu de a conduce cabinetul”.

Tot odată, Dan Barna anunță că Alianța USR PLUS nu îl mai susține pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru


Principalele declarații ale vicepremierului Dan Barna:

  • În astfel de momente se testează maturitatea politică a liderilor. Demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie imatură, care ridică semne de întrebare asupra capacității lui Cîțu de a conduce cabinetul.
  • Am fost invitatul premierului pentru a-mi comunica decizia înaintată președintelui. Cu atât mai mult cu cât luni agreaserăm că ieșim din acest joc de balet și ne întoarcem spre programul de guvernare.
  • Coaliția este aruncată într-o criză majoră. Premierul nu mai are susținerea USR PLUS. Încă din prima zi, Vlad Voiculescu a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate căpușat. A încercat transparentizrea datelor despre vaccinare, accelerarea cosntrucției de spitale.
  • Anunțul de a prelua eu interimatul ministrului a fost fără consultarea mea, iarăși o decizie imatură și luată unilateral. Am discutat cu președintele și vom găsi o soluție.
  • S-a vorbit despre dreptul premierului de a evalua miniștri. Da, există acest drepta al premierului. Numai că demiterea de azi nu se bazează pe nicio evaluare. Înțeleg că premierul și-a asumat-o unilateral.
  • O coaliție poate funcționa numai în baza respectului. Nu avem cum guverna funcționar România dacă suntem anunțați când premierul ia o decizie, fără a ne consulta.
  • Cerem o întâlnire de urgență a coaliției, pentru un dialog, pentru a discuta retragerea susținerii premierului Cîțu. Stăm de săptămâni întregi într-un balet politic, fără să vedem sprijin de la premier.
  • I se imputează lui Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciodată sub control. Campania de vaccinare este coordonată de prim-ministru. Din această perspectivă, o discuție în coaliție sper să aibă loc azi sau mâine dimineață, pentru că USR PLUS este asumată pentru reformare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private