joi, august 18, 2022

Dana Deac a învins cancerul de cinci ori: „Nu te lupţi cu cancerul, doar negociezi în permanenţă cu el. Văd altfel viaţa, pentru că suferinţa te apropie de esenţa vieţii”.

Aflată pe culmile gloriei profesionale, Dana Deac s-a retras brusc din luminile rampei, în urmă cu 10 ani. A fost momentul în care a primit vestea că suferă de cancer și a urmat o bătălie teribilă pentru propria viață. Alături i-a fost în principal fiul său, Vlad.

Te-ar mai interesa: A ajuns la medic din cauza unei banale iritații pe...

„Fiul meu învăţa pentru bacalaureat şi facultate, când mama lui lăsa şuviţe de păr prin casă de la citostatice”

„Mi-am creat strategii de supravieţuire. Eram doar eu şi fiul meu, Vlad, şi a trebuit să trecem prin multe într-un timp scurt. El a fost alături de mine şi s-a maturizat brusc. Învăţa pentru bacalaureat şi facultate, când mama lui lăsa şuviţe de păr prin casă de la citostatice. Apoi, el termina masterul, când eu făcusem al patrulea cancer şi atunci l-am simţit în pragul depresiei.

Dar el e mult mai înţelept şi mai pragmatic decât mine şi e prietenul meu, nu doar fiul meu. Au fost, însă, şi oameni care m-au părăsit, pentru că nu au ştiut să gestioneze o relaţie cu un bolnav de cancer. Dar nu-i judec, am înţeles că le e greu şi am mers mai departe.

Te-ar mai interesa: O româncă a murit după ce a băut substanță de cont...

Dar, aşa cum au plecat mulţi oameni din viaţa mea, au apărut alţii extraordinari, pe care nu-i cunoşteam, dar care mi-au întins o mână de ajutor.

Cu regretata Cristina Ţopescu nu mă intersectasem niciodată, în niciun cerc, dar a fost atât de impresionată de situaţia mea, încât a pornit o campanie de strângere de fonduri şi ei îi datorez un start în a mă vindeca”, a dezvăluit jurnalista pentru okmagazine.ro.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Dana Deac a trecut printr-o alta experienta traumatizanta ”Am facut asta intr-o stare de transa” - WOWBiz

Dana Deac a ajuns la a cincea recidivă: „Nimeni nu m-a prevenit „

Dana Deac recunoaște că viața i s-a schimbat complet, după cele cinci recidive ale cancerului. Dar a învățat în timp să se palcă mai mult, decât atunci când, poate, arăta mai bine fizic.

„Dar sunt mai fericită acum şi mă plac mai mult decât atunci când eram suplă, zveltă. Realizez că sunt mult mai înţeleaptă. (…) Şi văd altfel viaţa, pentru că suferinţa te apropie de esenţa vieţii”.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Jurnalista a explicat și cum a ajuns la cea de-a cincea recidivă.

„Pur şi simplu, am avut nişte neşanse şi nimeni nu m-a prevenit că, de la iradierea pentru sân pot face cancer tiroidian. Dacă mi-ar fi spus cineva de la început, aş fi făcut doar chimioterapie. Şi a trebuit să plec iar din România, pentru că în vară se închide secţia de la Spitalul Parhon şi nu se mai operează.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

La Istanbul, am stat izolată într-un buncăr, dar am avut condiţii excelente. Am avut la dispoziţie un laptop conectat la internet, mi-am pus muzică simfonică şi m-am odihnit”, a mai spus jurnalista.

„Văd altfel viaţa, pentru că suferinţa te apropie de esenţa vieţii””

Deși greu, dureros, înfricoșător, uneori fără de speranță, procesul de vindecare a reușit, pe de altă parte să o aducă în contact direct cu ceea ce este ea cu adevărat. „Gândirea pozitivă” sună bine, susține cunoscuta jurnalistă, dar trebuie să înveți de la un psiholog cum să faci acest lucru.

„Da, de multe ori, n-ai de unde să ştii cum se termină. Şi aici este de discutat, pentru că nu te lupţi cu cancerul, că nu ai cum, doar negociezi în permanenţă cu el: „Cum ar fi ca tu să mă laşi în pace, să pot să trăiesc echilibrat?“.

E ceea ce m-a învăţat psihologul Corina Georgescu, la care am apelat târziu, după al patrulea cancer. Acum îi încurajez pe toţi cei care trec prin asta, inclusiv aparţinătorii, să apeleze la ajutorul unui psiholog.

Ni se tot spune să gândim pozitiv, dar noi nu ştim s-o facem, pentru că suntem făcuţi să ne luptăm să supravieţuim. Gândirea pozitivă o înveţi la psiholog.

E un travaliu teribil să gândeşti pozitiv, trebuie să elimini o grămadă de frici, trebuie să te iubeşti, să te ierţi. Ştii cât de greu e să te ierţi? Eu nici acum nu m-am iertat cu desăvârşire”, a mărturisit Dana Deac.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private