Sari la conținut

David Popovici s-a întors acasă: Nu sunt obișnuit cu atât de multă atenție. Sunt tot eu, natural

Sursă FOTO: EVZ

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a primit un premiu de 200.000 de euro din partea Guvernului României, la sosirea sa, de la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta, unde a câştigat două medalii de aur. În conferinţa de presă de la Aeroportul Otopeni, el a mulţumit suporterilor pentru că au fost alături de el.

Următoarele competiții la care va participa David Popovici în această vară sunt Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, Campionatele Europene de seniori de la Roma și Campionatele Mondiale de juniori de la Lima.

Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă

„Abia aștept să concurez la Campionatele Europene de Juniori (de la Otopeni n.r.) și abia aștept să mă simt ca sportivii maghiari la campionatele mondiale, să simt cum e să concurez la mine acasă. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute să intrăm cât mai bine în starea de concurs și sincer, abia aștept să ne strige numele și să ne simțim cu adevărat speciali.”

Tânărul înotător este nărăbdător să vadă cum va schimba sportul în România. Își dorește să inspire oameni, nu numai să se apuce de vreun sport, ci să aibă și o viață sănătoasă.

„Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună, mai puternică la noi în țară, în urma acestor rezultate, dar pot să sper că valul pe care l-am creat acum și pe care continui să îl creez va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare.

Abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport și sportul în general în România. Și sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu numai să se apuce de vreun sport ci și să aibă o viață mai sănătoasă. Acesta este unul dintre obiectivele mele”, a spus David Popovici, potrivit Mediafax.

Avem filosofia aceasta de a nu atinge niciodată perfectul

În plus, David Popovici a explicat în ce constă filosofia care stă la baza pregătirii sale:

„Eu și cu echipa mea avem filosofia aceasta de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Iar eu consider că e valabil în absolut orice domeniu. Atâta timp cât încerci în fiecare zi să devi cea mai bună versiune a ta, eventual vei reuși, chiar dacă asta nu înseamnă perfectul absolut.

Așa că ținta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună decât a mea, și cred că asta e și o rețetă către o viață fericită.”

Facebook

Robert Glință a ținut să îi mulțumească lui David Popovici și spune că a făcut totul pentru a obține cel mai bun rezultat.

„Niciodată nu m-am simțit atât de special, nu am fost niciodată împins așa de la spate. Am făcut totul pentru a obține cel mai bun rezultat. Asta e în special și datorită lui David. Fără el și performanțele lui nu s-ar fi întâmplat asta. Îți mulțumesc, sunt mândru că sunt contemporan cu tine!”, a spus Robert Glință.

„Salut! Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție. Sunt tot eu, natural. Vreau să fac cel mai important lucru, să le mulțumesc celor care au crezut mereu în mine și tuturor românilor care m-au urmărit, în fața ecranelor sau la Budapesta. A fost superb! Multă lume ar vrea să fie în fața mea. Sunt onorat că reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a spus David Popovici.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: