
De ce apare pofta de murături în sarcină? Adevărul din spatele poftelor ciudate

De ce apare pofta de murături în sarcină? Dacă ești sau ai fost însărcinată, atunci este cel mai probabil să ai o relație foarte puternică cu mâncarea: fie o iubești, fie o urăști.
Potrivit experților, pofta de anumite alimente crește în timpul sarcinii. Alimente precum murăturile sunt printre cele mai „poftite” de femeile însărcinate.
Pofta de murături crește mai ales din cauza schimbărilor de gust și miros și, uneori, din cauza indiciilor culturale. Pofta după un anumit aliment este normală, iar murăturile, fiind ușor de gustat, se îmbină bine cu orice fel de mâncare pe care o consumi.
Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...
Murăturile sunt sărate și acidulate și au o textură crocantă care atrage multe mame în devenire. Chiar dacă nu este rău să mănânci murături, medicii spun că trebuie să te asiguri că le mănânci cu moderație pentru a menține aportul de sodiu scăzut și pentru a le asocia cu o dietă echilibrată.
Există multe mituri asociate cu pofta de murături în diferite culturi care au fost transmise de-a lungul generațiilor. Femeile doresc să mănânce murături picante și pline de aromă la orice oră din zi sau din noapte.
Potrivit cercetărilor științifice, nici pofta de murături nu determină sexul bebelușului și nici nu indică deficiențe nutriționale, așa cum sunt popularizate de credințe. Cu toate acestea, cercetările indică multe alte cauze potențiale ale poftei de mâncare, care includ:
Te-ar mai interesa: Băutura despre care s-a demonstrat că face arterel...
Consumul de murături, mai ales atunci când vă așteptați, are atât efecte secundare pozitive, cât și negative, dintre care câteva includ:
1. Nu prea multă valoare nutritivă: Murăturile sunt bogate în sare și ulei, care sunt folosite pentru conservarea alimentelor. În afară de asta, nu au prea multă valoare nutritivă, deoarece condimentele și uleiul depășesc nutriția.
2. Conținut ridicat de sodiu: Murăturile sunt în mare parte atrăgătoare, deoarece sunt bogate în sare și saramură. În vest, murăturile sunt făcute în mare parte cu sare, zahăr și oțet pentru a păstra conținutul principal. Potrivit medicilor, excesul de sodiu cauzează retenție de apă și crește riscul de hipertensiune arterială în timpul sarcinii.
Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...
3. Crește aportul de vitamine: Aportul de murături adaugă și vitamine la nutriția de care aveți nevoie în special în timpul sarcinii. Murăturile făcute cu lămâi, mărar, morcovi adaugă o cantitate mare de vitamine C și K, care sunt esențiale în timpul sarcinii. Acestea ajută la construirea oaselor puternice și la coagularea sângelui, pe lângă faptul că ajută la creșterea țesuturilor bebelușului.
Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.