joi, februarie 2, 2023

Remedii cu sare. Gargara și spălăturile nazale cu soluții saline, precum și inhalarea de aer salin, s-au dovedit a fi eficiente ȋn prevenția și tratarea infecțiilor tractului respirator, precum gripa și răcelile de sezon, arată studiile de specialitate.

Cele două proceduri pot reduce ȋncărcătura virală, transmiterea, intensitatea simptomelor, necesitatea medicației alopate, dar și durata bolii.

Te-ar mai interesa: Greșeli pe care le faci când iei medicamente. Vă p...

Efectul general pe care îl are aerul salin este acela de activare a eliminării secrețiilor din nas, gât și piept, cu eliberarea traseelor respiratorii și reducerea majoră a fenomenelor inflamatorii. În acest fel, sistemul respirator funcționează mai bine, iar efectele se văd într-o gamă extrem de largă de probleme de sănătate.

”Nu este vorba de acțiunea asupra unor boli ca un medicament, ci de acțiunea asupra aparatului respirator, creșterea rezistenței sale, în ansamblu. Acest lucru duce la efecte cum sunt eliminări masive de secreții în primele zile de utilizare de către persoane cu sinuzite, calmarea rapidă a crizelor de astm, scăderea intensității crizelor alergice sau reducerea consistentă a infecțiilor”, spune Constantin Pascu, inventatorul unor aparate ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin.

Te-ar mai interesa: S-a aflat secretul siluetei perfecte. Alimentul mi...

Soluțiile saline previn infecțiile respiratorii

Cercetătorii au demonstrat că soluțiile saline au un efect inhibitor asupra replicării diferitelor virusuri. Ȋn plus, un studiu din Marea Britanie arată că banala apă cu sare stimulează activitatea antivirală a anumitor celule din corpul uman. Cu alte cuvinte, ajută organismul să producă substanțele de care are nevoie pentru a lupta singur ȋmpotriva infecției. Participanții la acest experiment, care aveau o banală viroză, au redus durata bolii cu două zile, au luat mai puține medicamente tradiționale și au fost mai puțini contagioși, reducând șansele de a transmite virusul membrilor familiei.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Toată lumea slăbește cu aceste ...

Alt studiu recent din Statele Unite arată că utilizarea nebulizatoarelor cu soluții saline reduce cu peste 90% riscul de transmitere a infecțiilor respiratorii de la persoanele bolnave, la cele sănătoase.

Mulți medici recomandă, ȋn special ȋn sezonul rece, inhalarea de aer salin, gargara sau spălăturile nazale cu apă cu sare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private