sâmbătă, iunie 10, 2023

O durere de cap pe partea dreaptă este o problemă puțin frecventă, dar poate fi foarte enervantă și temporar invalidantă.

Aceasta afectează partea dreaptă a capului, inclusiv urechea și ochiul. În plus, ajunge adesea să afecteze și alte zone, cum ar fi ceafa, tâmpla sau chiar partea stângă.

Uneori este însoțită de o senzație de amețeală și de înțepături continue. Cauzele acestui tip de durere de cap sunt multiple și variază de la stres, la dificultăți de somn, la efecte secundare cauzate de medicamente, printre multe altele. Însă doar unele tipuri de dureri de cap afectează partea dreaptă.

Potrivit Lavanguardia, există anumite cauze care pot duce la dureri în partea dreaptă a capului. Unele sunt legate de stilul de viață al pacientului. Printre acestea se numără o dietă neregulată, un program alimentar anarhic, faptul că nu dormi suficient în fiecare zi sau că trăiești într-o situație stresantă permanentă. Consumul continuu sau chiar ocazional de alcool în exces poate provoca, de asemenea, dureri de cap severe în partea dreaptă a capului. Același lucru se poate întâmpla și cu fumatul.

Reacții la medicamente

O altă cauză posibilă a acestui tip de durere de cap este reacția la anumite medicamente care includ această afecțiune printre posibilele efecte secundare. S-a demonstrat, de asemenea, că utilizarea excesivă a unor medicamente poate provoca dureri de cap. Paradoxal, unele medicamente care previn durerile de cap pot avea efectul opus și pot provoca dureri de cap. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, în cazul utilizării necorespunzătoare a medicamentelor pentru migrene.

Această reacție poate fi cauzată, de asemenea, de consumul excesiv de analgezice sau de amestecul analgezicelor cu alte analgezice sau cu substanțe precum alcoolul și cofeina, care, de asemenea, pot provoca dureri de cap dacă sunt consumate în exces. Alergiile și infecțiile sinusurilor provoacă, de asemenea, dureri de cap în partea dreaptă, la fel ca și problemele musculare din zona gâtului.

Alte cauze ale acestui tip de cefalee sunt de origine neurologică. Ea apare atunci când unul dintre nervii occipitali este iritat sau când arterele care duc la creier sunt deteriorate și inflamate. În acest caz, durerea de cap este adesea asociată cu o problemă de vedere. Traumatismele la nivelul gâtului sau al capului pot fi, de asemenea, cauza apariției durerilor de cap.

Factorii genetici joacă, de asemenea, un rol ca și cauze probabile ale acestei dureri. Și, în sfârșit, există cauze care provin din alte boli. Anxietatea, o tumoare sau un anevrism provoacă adesea dureri de cap, conchide sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private