Categories: Stil de viaţă

De ce e PĂCAT să drăcuiești. Părintele Calistrat: „E ca un blestem! Din acel moment, eşti al lui satana”

Tuturor ni se întâmplă ca, pe fondul stresului, al presiunilor, al unor conflicte cu alte persoane, al lipsei de perspectivă și din multe motive, să nu putem să ne controlăm mânia și să înjurăm sau să drăcuim. Părintele Calistrat precizează însă că drăcuitul reprezintă totuși un obicei extrem de periculos, care oferă diavolului o putere neașteptată.

Părintele Calistrat zice că drăcuitul se aseamănă cu un blestem. Acesta atrage atenția că în momentul în care drăcuim, persoana sau lucrul respectiv ajunge să fie proprietatea diavolului.

Părintele dă drept exemplu situația unei mame gravide care a descoperit că urma să nască un băiat în timp ce ea își dorea o fată. La aflarea acestei vești, singurul impuls al femeii a fost acela de a drăcui copilul din pântecele ei. Cu toate acestea, atunci când copilul a împlinit 13 ani, Satana a venit și l-a luat, după cum îi promisese chiar femeia pe când copilul nu se născuse încă.

„Drăcuitul e ca un blestem. Eşti al lui satana. Era o mamă care când a rămas gravidă, îşi dorea o fetiţă. Dar când medicul a anunţat-o că va avea băieţel, ea a zis: ‘Să-l ia dracu!’ Ea a purtat sarcina, s-a născut copilul, a botezat, a venit cu el acasă şi într-o zi i s-a arătat satana şi i-a zis: ‘La vârsta de 13 ani vin să mi-l iau, e al meu. Mi l-ai dat de când era în burtă’.

Femeia s-a speriat şi n-a spus nimic, dar băiatul a văzut-o că-i supărată şi i-a spus: ‘Mamă, tu ai ceva pe suflet şi mie nu-mi place ce se-ntâmplă, de ce eşti aşa stresată’.

‘Când împlineşte 13 ani, vin să-l iau!’

‘Nu ştiu dacă să-ţi spun, că sunt mama ta şi nu se cade să vorbesc cu tine orice să te superi, dar trebuie să ştii. Când erai în pântece, mi-am dorit să fii fată şi tu ai fost băiat şi am zis: ‘Lua-te-ar dracu!’, iar după ce te-am botezat a apărut satana şi a spus: ‘Când împlineşte 13 ani, vin să-l iau!’

Şi băiatul a spus: ‘Mamă, mergem la preot!’

S-au dus şi au vorbit cu preotul şi preotul a spus aşa: ‘Cu o săptămână înainte de a împlini 13 ani, vii la mine!’

L-a oprit la biserică, i-a dat o cămăruţă, în fiecare zi îi făcea liturghia, îl împărtăşea, îi făcea rugăciuni de dezlegare, îl punea să citească Paraclisul Maicii Domnului.

Şi cum stătea în Altar în ziua când a împlinit 13 ani, pur şi simplu a apărut satana, l-a luat de piept şi a plecat cu el. Preotul s-a aşezat în genunchi şi a spus: ‘Maica Domnului, nu poţi să faci aşa ceva. Tu eşti izgonitoarea dracilor. Eu în numele tău l-am împărtăşit, m-am rugat, în numele tău şi al Fiului tău am crezut, mie îmi aduci urgent copilul înapoi. Nu suport aşa ceva, ca din biserica ta satana să facă aşa ceva’.

Şi apare satana ţinut de coarne de îngerul păzitor, cu copilul în mână, în altar, pus în genunchi în faţa preotului şi i-a spus preotul: ‘Dă drumul la copil!’

‘Dar de ce să dau drumul la copil, că mama lui mi l-a dat cadou?’

Şi preotul a spus: ‘Te leg cu puterea ce-mi este dată să nu te mai apropii de el până la a doua venire’.

Şi satana spune: ‘De ce mă legi, că e cadoul meu?’

‘Te leg să nu te mai atingi de el. Să te ardă puterea Maicii Domnului de câte ori te-oi uita asupra lui’.

Şi o dată s-a făcut dracul ca fumul şi a fugit. Îngerul păzitor l-a luat pe copil de mână şi i-a spus: ‘Stai liniştit, de acum eşti cu mine’.

Aşa că de câte ori drăcuiţi, să vă aduceţi aminte că faceţi rău pentru satana”, a povestit parintele Calistrat.

Ce trebuie să faci imediat ce ai drăcuit

De asemenea, părintele le-a spus enoriașilor ce ar trebui să facă imediat ce au drăcuit o persoană sau un lucru, pentru ca Satana să nu mai aibă putere asupra persoanei sau a lucrurilor respective.

„Era o femeie care s-a dus la pustnic să dea un pomelnic şi s-a dus cu un ulcioraş de lapte. Şi pustnicul i-a spus că nu-i trebuie, că e laptele diavolului.

‘Cum, părinte, e-al diavolului? E de la văcuţa mea’.

‘Nu-i de la văcuţa ta, e de la satana. Ştii ce-ai spus când ţi-a dat cu piciorul în găleată? ‘Lua-te-ar dracu’, şi de-atunci el o mulge, nu tu. Îţi citesc, stropeşte vaca cu agheasmă, fă rugăciune, fă dezlegare în casă, fă sfeştania şi nu mai da nimic diavolului’.

Noi n-avem voie să dăm diavolului nici măcar un fir de nisip. Când vă vine a zice ceva de satana, trebuie spus imediat şapte ‘Împărate ceresc’, ca să-l ardă, să fugă, să nu se mai apropie. Şi el nu mai vine”, a explicat părintele Calistrat într-un video postat pe pagina de Facebook.

Recent Posts

TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența…

14 minute ago

Horoscop 10 mai cu Pavel Globa. Schimbări radicale pentru 3 zodii chiar la început de weekend

Horoscopul zilei de 10 ma, prezentat pe Pavel Globa. Este o zi în care ne…

34 de minute ago

Tragedie în lumea medicală. S-a stins din viață iubitul medic pediatru. „Ne înclinăm în fața amintirii sale”

Spitalul Județean Satu Mare este în doliu după trecerea în neființă a unui medic pediatru…

o oră ago

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii după ce Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechime în muncă

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii. Se propune introducerea unei noi perioade care…

11 ore ago

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

11 ore ago

Citeste si: