Sari la conținut

„De ce m-am îngrășat în pandemie?”. Mihaela Bilic, despre cum să mănânc echilibrat în această perioadă: „Este teribilă această senzație de a ronțăi”

Poftele alimentare
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Nativii care mananca in exces

În timpul pandemiei, multe persoane au susținut că au luat în greutate. Acest lucru este cauzat, probabil, de noul stil de viață, lipsit de activitate fizică și plin de ispite culinare. Fie că locuiești singur sau cu familia, este inevitabil să reziști tentației de a consuma alimente în exces, pe fond emoțional. 

Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, susține că cea mai bună metodă de slăbit (sau de a evita acumularea kilogramelor în plus), este să faci alegeri alimentare mai înțelepte.

De asemenea, nutriționistul susține pentru Antena 3 că mesele principale sunt importante și nu trebuie să le excludem pentru a slăbi, însă este necesar să fim consțenți de importanța pauzelor alimentare.

De ce m-am îngrășat în pandemie și cum pot remedia acest lucru?

„Este foarte greu să nu mănânci când ai în jurul tău ispite, în momentul în care ai în jurul tău o familie careia fie trebuie să îi gătești, fie să mănânci împreună cu ea. După primele două săptămâni de pandemie, eu mi-am golit complet frigiderul.

Cum scrie și în cărțile de nutriție, cea mai sigură metodă să nu mănânci este să nu ai! Recunosc că erau momente în care efectiv controlam din nou dulapurile, cu toate că știam clar că nu am ce să găsesc în ele. Dar este teribilă această senzație de a ronțăi”, susține nutriționistul.

Ce sunt pauzele alimentare și de ce sunt importante pentru a evita acumularea kilogramelor în pandemie?

„Trebuie să aşteptăm trei ore de când ne-am trezit, ca să apară primul semn de foame. Francezii spun că maturitate din punct de vedere alimentar înseamnă să ai pauză completă alimentară de 4-5 ore între mese. Pauză alimentară înseamnă nici măcar un covrigel. Fără nicio gustare. Fructele sunt un desert extrem de natural şi de sănătos, dar în momentul în care le consumăm, ar trebui să fie gustarea noastră dulce şi asumată

Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi, cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale.

Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, greul care a fost peste zi”, a adăugat Mihaela Bilic, citată de DC News.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: