Sari la conținut

De ce ne îmbolnăvim, de fapt? Medic: „Facem asta și ne mirăm că ne crește burta, ne cresc glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea”

Sănătatea generală a organismului depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. În prezent, din cauza programului încărcat, nu putem acorda timp suficient exercițiilor fizice și alimentației sănătoase.

De multe ori, suntem presați de timp și activități. Astfel, avem tendința de a mânca ceva în grabă și, adesea, aliemente nesănătoase și intens procesate. Cantitățile pot fi, de asemenea, însemnate.

Cu toate acestea, un medic susține că nu mâncatul excesiv este cea mai mare problemă, ci faptul că nu ne mișcăm destul.

Exercițiile fizice contribuie la menținerea unei greutăți normale și, de asemenea, scade riscul de a dezvolta orice boală. Obezitatea este una dintre cele mai periculoase afecțiuni pentru sănătatea generală.

Nu alimentația excesivă ne îmbolnăvește

Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a dezvăluit pentru DC Medical ce ne afectează, de fapt, sănătatea și crește riscul de a dezvolta boli.

„Noi oamenii am întors mașina lumii cu susul în jos. În loc să mâncăm ca să trăim, am început să trăim ca să mâncăm.

Stăm pe scaun și mâncăm concentrate și ne mirăm că ne crește burta, ne cresc glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea. Numai mintea nu mai crește! Boala noastră se cheamă intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. Păcatul cel mare nu e că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul!

Ne-am îngrășat pentru că mâncăm mai mult decât alergăm! Ca să scădem în greutate trebuie să alergăm mai mult decât mâncăm sau să mâncăm mai puțin decât alergăm. Cine ne obligă să mâncăm?! De câte ori vine Paștele, sunt întrebat cât de bun este postul. De fiecare dată spun că este o chestie minunată! E un fel de cură de dezintoxicare.

Dar toată lumea mă întreabă doar în perioada postului și înainte de Paște. Am transformat sărbătoarea sufletului în sărbătoarea burții. Nimeni nu știe de Înviere. Toți știm de tăiatul porcului, de tăiatului mielului, de ouă de ciocolată, cozonac.” a explicat medicul Doru Negru.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel