Sari la conținut

De ce să nu comanzi niciodată mâncarea recomandată de ospătar? Problemele de sănătate cu care te poți confrunta

alimente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
De câte ori este bine să mesteci alimentele

Să mănânci în oraș este mereu mai simplu și mai rapid, în special dacă ai un stil de viață foarte solicitant și un program încărcat. Adesea, ajungem la restaurant în fugă, în pauza de masă.

Deoarece nu avem mereu mult timp la dispoziție să ne decidem, avem tendința de a întreba ospătarul care este cea mai bună alegere.

Acest obicei, însă, poate fi extrem de dăunător, susține chef Florin Dumitrescu.

El dezvăluie că, adesea, preparatul recomandat este la un pas de a fi prea vechi sau prea aproape de data expirării.

Consumul alimentelor alterate ne poate pune sănătatea în pericol. Acestea pot declanșa toxiinfecții alimentare și simptome neplăcute, precum voma și diareea.

De ce să nu cumperi ce recomandă ospătarul?

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest astăzi vă recomand… coastele de porc.

Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină.

Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a explicat Chef Florin Dumitrescu în cadrul podcastului creat de George Buhnici.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel