miercuri, septembrie 28, 2022

De ce sunt greu de diagnosticat crizele de epilepsie? Aflați totul despre starea cu ACESTE semne timpurii.

Convulsiile pot fi definite ca episoade scurte de mișcare necontrolată care implică un dezechilibru în întregul corp. Chiar dacă crizele cronice sunt un simptom al epilepsiei, nu toate crizele pot fi atribuite afecțiunii.

Crizele epileptice sunt de obicei însoțite de o pierdere a cunoștinței, capacitatea de a controla funcția intestinului și a vezicii urinare și semne asemănătoare simptomelor de sevraj, care pot duce chiar la leșin și atacuri de panică.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Epilepsia este greu de diagnosticat, deoarece simptomele indică și alte afecțiuni. Convulsiile sunt imprevizibile și neprovocate și pot fi cauzate din diverse motive care includ tumori, infecții, accident vascular cerebral, leziuni cerebrale, anomalii de dezvoltare și chiar probleme genetice.

De ce sunt greu de diagnosticat crizele de epilepsie

Un diagnostic corect depinde de istoricul medical al unei persoane. Dacă există un model neobișnuit sau anormal de activitate electrică în creier, pot exista mai multe teste efectuate de medici pentru a evalua și a determina motivul corect din spatele acestor convulsii.

Investigațiile includ examinări neurologice care evaluează comportamentul general al unei persoane, abilitățile motorii, funcția mentală și psihologică și chiar starea actuală a creierului pentru a vedea dacă suferă de epilepsie.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

De asemenea, sunt efectuate câteva teste fizice care includ mostre de sânge pentru a verifica infecțiile și anomaliile genetice.

Simptome de epilepsie prin convulsii

Simptomele epilepsiei continuă să se schimbe, mai ales în funcție de tipul de convulsii de care suferă pacientul. Câteva semne și simptome timpurii includ:

1. O persoană poate experimenta pierderea cunoștinței pentru o perioadă când suferă de convulsii

Te-ar mai interesa: Un virus extrem de comun ar putea ucide cancerul. ...

2. Acțiune musculară necontrolată care implică smucirea mușchilor în mișcări rapide

3. Experimentarea pierderii comunicării

4. Senzație de amorțeală

5. Bătăi crescute ale inimii și respirație sufocată

6. Niveluri crescute de anxietate și stres

Cum poate fi ținută epilepsia sub control?

Există câteva modalități medicale de a ține sub control convulsiile care provoacă epilepsia. Cu toate acestea, tratamentul nu funcționează întotdeauna pozitiv și este un proces recurent.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

  • După ce se face un diagnostic corect de epilepsie, asigurați-vă că urmați îngrijirea ulterioară adecvată, conform recomandărilor medicilor.
  • Pe langa tratamentul prescris, este de asemenea important sa faci anumite modificări în stilul de viață care includ o dietă bună, sănătoasă și antrenament pentru a fi activ fizic.
  • Este important să dormi bine la timp și să tratezi orice semne de insomnie care pot declanșa convulsii.
  • De asemenea, este important să renunți la fumat și la alcool deoarece creierul poate fi afectat prin consumul excesiv care poate duce la epilepsie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private