Sari la conținut

De ce unele persoane dezvoltă forme mai grave de Covid-19? Cum poți reduce riscul de a manifesta simptome severe și de ce unele persoane sunt asimptomatice

sechele covid după recuperare

Organismul nostru are capacitatea de a lupta singur cu agenții patogeni și posibilele infecții pe care aceștia le provoacă. Cu ajutorul sistemului imunitar, virusurile și bacteriile dăunătoare sunt eliminate din corp, înainte ca acestea să cauzeze afecțiuni grave, ce neesită tratament medical. Totuși, dacă organismul nu dispune de nutrienții esențiali care susțin răspunsul imunitar, agenții infecțioși pot da naștere unor probleme de sănătate serioase. Acesta este și cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus. De ce unele persoane dezvoltă forme mai grave de Covid-19, în timp ce unii pacienți sunt asimptomatici?

Diferența dintre asimptomatici și persoanele care dezvoltă forme mai grave de Covid-19 este făcută de propriul organism. Asimptomaticii au un sistem imunitar mai bun și au prezente în organism mai multe substanțe nutritive esențiale de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor. Pe de altă parte, pacienții care au nevoie de asistență medicală sau dezvoltă forme medii de boală au un organism mai slăbit.

Imunitatea nu se obține doar cu ajutorul suplimentelor mediatizate în timpul pandemiei. De fapt, specialiștii recomandă ca nutrienții să fie obținuți, în mod ideal, din alimentație. De asemenea, pe lângă alimentația sănătoasă, stilul de viață activ și odihna corespunzătoare sunt alți doi factori importanți ce contribuie la menținerea sistemului imunitar.

De ce unele persoane dezvoltă forme mai grave de Covid-19 și cum poți diminua acest risc?

„Pentru creșterea imunității, ne ajută toți antioxidanții. Antioxidanții sunt vitamine A, C, E, minerale, Seleniu și Zinc, antioxidanți complecși, cum ar fi acidul alfa lipoic sau coenzima Q10, de care am auzit cu toții și pe care le găsim, în special, în legume și fructe.

Și foarte important este raportul pe care îl avem în organism între radicalii liberi, care știm că sunt rezidurile pe care le produce fiecare celulă, și antioxidanți. Corpul contracarează efectul radicalilor liberi prin acești antioxidanți. Astfel încât, dacă nivelul antioxidanților este peste nivelul radicalilor liberi, știm că suntem protejați. De aceea sunt persoane care fac infecții oarecum asimptomatice”, explică Marilena Murguleț, nutriționist, potrivit Antena3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel