luni, iunie 21, 2021

Fructele de măceș sunt bogate în nutrienți esențiali, vitamine și întăresc sistemul imunitar pe termen lung. În sezonul rece, sistemul imunitar este mult mai slăbit, lăsând organismul vulnerabil în

fața agenților infecțioși. Cum prepari acest tonic vitaminizant natural din măceșe, pentru a ține departe virozele, oboseala și infecțiile?

Măceșele sunt fructe cu un conținut mare de vitamine A, B, C, D, E, K, minerale și acizi grași. Astfel, măceșele sunt benefice pentru întregul corp, de la buna dispoziție până la sănătatea generală. Aceste mici fructe sunt miraculoase și tratează aproximativ 100 de afecțiuni, precum cele digestive, musculare, imunitare, renale, până la afecțiunile ficatului și ale pielii. Cum prepari acest tonic vitaminizant natural și care sunt beneficiile sale, în detaliu?

„Pe

lângă efectele diuretice, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte puteri terapeutice importante: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sângelui. Totodată, ceaiul combate anxietatea, greţurile, palpitaţiile, viermii intestinali şi creşte secreţia biliară, fapt care-l recomandă în afecţiunile ficatului. Mai mult, fiind foarte bogate în vitamina C (1500 mg/100), măceşele sunt un aliat de nădejde în creşterea imunităţii”, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, potrivit Click!

Ce beneficii are acest tonic vitaminizant

natural?

  • Alergii- datorită proprietăților antiinflamatorii, măceșele sunt eficiente în tratarea bronșitelor, astmului și alergiilor.
  • Viroze- măceșele au efect antitermic și antiviral, luptând împotriva virusurilor și agenților infecțioși
  • Afecțiuni digestive- tratează atât diareea, cât și constipația și calmează iritațiile intestinelor
  • Previne cancerul- datorită conținutului ridicat de antioxidanţi, flavonoide, polifenoli şi alte substanţe active, măceșele pot preveni unele forme de cancer. Pentru prevenirea cancerului, aceste substanțe sunt esențiale.

Cum îl prepari?

Pentru a pregăti acest tonic, ai nevoie fie de măceșe proaspete, fie de măceșe uscate.

Într-o cană, pune 2 linguri de măceșe (proaspete sau uscate) și umple recipientul cu apă clocotită. Acest amestec se lasă la infuzat aproximativ 15 minute, după care se poate consuma când este cald.

De asemenea, măceșele pot fi consumate și sub formă de pulbere și adăugate în alimentație, fie sub formă de sirop. Datorită efectului energizant, infuzia de măceșe poate înlocui cafeaua.

Ultimele stiri

Parteneri