Sari la conținut

De ce uneori inima ta bate prea repede? Vezi care sunt principalele motive

Tahicardie
Sursă foto: arhivă Doctorul Zieli
palpitatii la inimă

De ce uneori inima ta bate prea repede? Tahicardia înseamnă că inima bate prea repede. De exemplu, o inima normala bate cu 60- 100 bătăi pe minut la adulți. Tahicardia este orice frecventa cardiaca în repaus peste 100 de bătai pe minut (BPM).

O situație în care inima bate puternic poate provoca panică chiar și la cea mai calmă persoană. Pentru a nu te speria degeaba, trebuie să știi dacă este atât de periculos pentru sănătate.

Cu ce ​​este asociată schimbarea în activitatea mușchiului inimii? Este posibil să previi un atac și cum să faci asta? De ce uneori inima bate repede? O bătaie normală a inimii nu este simțită de o persoană.

În astfel de perioade nu ne gândim la cum funcționează inima noastră. Doar că nu simțim asta. Dar când ritmul se schimbă, imediat vine în minte gândul îngrijorător: „Ce e în neregulă?”. Există mai multe motive pentru această condiție. Ele pot fi împărțite condiționat în două tipuri: interne și externe.

Sentiment de frică

Externe: acestea sunt cele care provoacă un atac din exteriorul corpului. Acestea includ: sentiment de frică, stres; efort fizic crescut, consumul excesiv de băuturi care conțin cofeină (cafea, tonice energetice etc.), abuzul de alcool.

Creștere bruscă a adrenalinei în sânge

Toate aceste motive provoacă o creștere bruscă a adrenalinei în sânge. Și acest lucru contribuie la creșterea ritmului cardiac. Nu există niciun pericol în asta. De îndată ce situația stresantă dispare, inima va începe să bată din nou lin.

Dar dacă observi că ritmul cardiac crește nu din motive externe, problema este în interiorul corpului. Și cel mai adesea acestea sunt boli ale inimii și alte boli. Ar trebui să vezi un cardiolog. El va stabili dacă o patologie cardiacă este de vină sau dacă este altceva și va trimite o trimitere la specialistul corespunzător.

Remedii tahicardie

  • Încercați să vă relaxați și să respirați adânc pentru a reduce ritmul cardiac
  • Beți un pahar de apă rece sau un ceai de plante calmant pentru a vă calma sistemul nervos
  • Evitați consumul de cafeină, alcool sau tutun care pot agrava tahicardia
  • Faceți mișcare ușoară pentru a vă relaxa și a vă elibera tensiunea
  • Consultați medicul în cazul în care ritmul cardiac rapid persistă sau devine prea intens

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel