Sari la conținut

Inima artificială care poate să bată non-stop 100 de ani – un proiect de succes al studenţilor români de la UMF Grigore T. Popa din Iaşi

MAVIS ARTIFICIAL HEART
Sursă foto: Facebook MAVIS ARTIFICIAL HEART
Echipa MAVIS ARTIFICIAL HEART

Din cuprinsul articolului

Proiectul „Inima Artificială Mavis”, elaborat de un grup de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a primit Diploma de Excelenţă la secţiunea „Inovaţia Medicală a Anului” 2023, în cadrul Romanian Healthcare Awards 2023 (RHA) care s-a desfășurat în decembrie.

Inima artificială a fost concepută şi realizată în 2023 de 30 de studenţi de la Facultatea de Bioinginerie Medicală şi de la Facultatea de Medicină, în cadrul Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS (Managementul vârstnicului şi îmbătrânirii sănătoase).

Inima artificială creată de studenţii de la Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi poate funcţiona, fără întrerupere, 100 de ani, potrivit 360medical.ro.

obiceiuri sanatoase pentru inima
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În cadrul RHA, o competiție internațională care recunoaște excelența și inovația în domeniul sănătății, având ca scop evidențierea realizărilor individuale și de echipă remarcabile în domeniul medical, cele mai bune proiecte medicale sunt evaluate de către un juriu internațional format din 28 de membri din Bulgaria, Danemarca, Germania, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Republica Moldova, România și Polonia.

Proiectul elaborat de studenţii ieşeni a participat la sfârșitul anului trecut și la o competiţie internaţională organizată în Statele Unite, „Heart Hacktaon”, unde a fost premiată pentru „cea mai avansată inimă artificială”.

Pentru dezvoltarea întregului proiect MAVIS, cei de la UMF Iaşi au alocat 6,5 milioane de lei.

„12 ore pe zi în laborator”

„Am finalizat prototipul funcțional si testele hidraulice. În ultimele două săptămâni am petrecut peste 12 ore pe zi în laboratorul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS  pentru a realiza următoarea inimă artificială pe care urmează să o testăm împreună cu Institutul de Boli Cardiovasculare Iași.

Alături de echipele din Noua Zeelandă, Australia, Egipt, UK, Suedia, USA vom prezenta în data de 29 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas, rezultatele muncii dintr-un an.

Suntem recunoscători susținerii pe care am primit-o din partea universității, sponsorilor, familiilor și prietenilor noștri, fără de care nu am fi ajuns aici”, au transmis membrii „Mavis Artificial Heart” .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel