Sari la conținut

Decizie definitivă, un medic va candida la Capitală

Spitalul Universitar
sursa foto: Doctorul Zilei
Spitalul Universitar, în pragul falimentului

Decizie definitivă, un medic va candida la Capitală. Coaliția de guvernare a decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun PSD-PNL la Primăria Bucureștiului.

Decizie definitivă, un medic va candida la Capitală. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București, să fie candidatul comun PSD-PNL

Coaliția de guvernare a decis marți ca medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București, să fie candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Acesta va fi prezentat miercuri, într-o conferință de presă, de liderii celor două partide. În zilele următoare, social-democrații și liberalii vor anunța și candidații comuni pentru cele șase sectoare ale Bucureștiului.

Candidatul comun al coaliției de guvernare PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, a fost desemnat, în urma sondajelor interne, fiind cotat cu cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei. El nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susținut ca independent în cursa electorală.

Cătălin Cîrstoiu a participat la ședința coaliției și a fost prezentat organizațiilor locale din capitală. Tot în ședința liderilor coaliției s-a stabilit ca președinții organizațiilor PSD și PNL București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, să fie coordonatorii politici ai campaniei celor două partide în capitală.

Decizie definitivă, un medic va candida la Capitală. Cine este Cătălin Cîrstoiu

Medicul Cătălin Cîrstoiu

În vârstă de 50 de ani, Cătălin Cîrstoiu este medic ortoped, manager al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și șef al Secției Ortopedie-Traumatologie I a SUUB.

De asemenea, Cîrstoiu este și decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității ”Carol Davila” din București.

În aprilie 2020, în timpul pandemiei COVID-19, Cătălin Cîrstoiu a fost numit în funcția de manager in

terimar al Spitalului Universitar, în locul Adrianei Nica, demisă din cauza modului în care a gestionat criza coronaviruslui. El a mai condus Spitalul Universitar în perioada 2009-2016, inclusiv când a avut loc tragedia din clubul Colectiv.

Social-democrații și liberalii au decis să prezinte candidați comuni la scrutinul local din acest an

Social-democrații și liberalii au decis să prezinte candidați comuni la scrutinul local din acest an, atât pentru Primăria și Consiliul General ale Capitalei, cât și pentru primăriile și consiliile locale ale celor șase sectoare. Odată stabilit candidatul comun pentru Primăria Capitalei, liderii coaliției trebuie să nominalizeze persoanele care vor intra în competiția pentru primăriile de sectoare. Potrivit unor surse politice, liberalii vor avea candidați la sectoarele 1 și 6, iar social-democrații vor propune la 2, 3, 4 și 5.

Alte candidaturi confirmate pentru Primăria Generală a Capitalei

Printre alte candidaturi confirmate pentru Primăria Generală se numără cea a lui Cristian Popescu Piedone, din partea Partidului Umanist Social Liberal, dar și cea a lui Mihai Enache, candidat AUR.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, îl va susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat în fruntea capitalei. De altfel, Alianța electorală Dreapta Unită va putea participa la alegerile din 9 iunie în această formulă, după ce a fost validată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție.

La finalul săptămânii trecute, Biroul Electoral Central respinsese protocolul de constituire a acestei alianțe, pe motiv că Eugen Tomac nu apare în registrul partidelor politice ca președinte PMP. Decizia magistraților este definitivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel