miercuri, octombrie 27, 2021

Decizie luată în miez de noapte: testarea în masă! Prima localitate din România care va apela la testarea în masă a cetățenilor, așteaptă decizia finală a Direcției de Sănătate Publică.

Este vorba despre

Dumbrăviţa, comuna din judeţul Timiş care a intrat în carantină în data de 5 noiembrie, după ce rata de infectare a depăşit 12 cazuri la mia de locuitori. Consilierii locali au adoptat, cu 10 voturi la 7, decizia de a solicita Direcţiei de Sănătate Publică Timiş un aviz de testare în masă pentru coronavirus.

Decizie importantă venită în sprijinul cetățenilor

“Dacă ei consideră că putem să testăm populaţia, facem un plan. Noi ne-am propus, de principiu, să folosim testele acelea simple”, a declarat Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița

Principalele restricții din Dumbrăvița:

Este permisă circulația persoanelor în intervalul orar 05:00 – 23:00, atât în comună cât și pentru intrarea/ieșirea din comună numai cu Declarația pe proprie răspundere sau cu Adeverința de la angajator

Piața volantă este funcțională cu condiția repectării regulilor de protecție privind combaterea infectării: mască, distanțare socială și acte justificative (certificat de producător, declarație pe proprie răspundere). Piața va fi funcțională în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 07:00 – 14:00.

Toate activitățile pensiunilor, hotelurilor, restaurentelor, teraselor (HORECA) sunt închise,

cu excepția agenților comerciali care au activitate de tip catering și a celor care servesc doar la intrare/geam. Persoanele cazate deja în hotel/pensiune, pot rămâne pe toată perioada rezervării. Precizare: angajații care prestează muncă pe raza comunei și necesită cazare în perioada carantinei dar părăsesc Dumbrăvița în această perioadă, se pot caza la revenire numai cu prezentarea unui Ordin de serviciu cu adresa temporară la unitatea de cazare (hotel/pensiune)

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri