luni, martie 27, 2023

Declarația ȘOC a zilei a fost făcută de Cosmin Alexandrescu, președintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății declara că s-a încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale, care vor fi finanțate prin PNRR.

Alexandru Rafila: 27 de spitale construite prin PNNR, până în 2026

„Am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale. Ştiţi că prin PNRR am avut o astfel de activitate în care trebuia să finanţăm minimum 25 de unităţi sanitare. Am reuşit să extindem numărul lor la 60.

Te-ar mai interesa: Cele mai intuitive zodii: nu poți ascunde nimic de...

Evaluarea este încheiată. Lista lor va fi în consultare, după care vom semna contractele de finanţare.

La partea de ambulatorii deja am încheiat această activitate şi o să revenim şi la ambulatorii cu detalii.

Începând din cursul săptămânii viitoare o să putem să începem să semnăm contractele de finanţare pentru spitale – lista celor 27 de spitale din Programul Naţional de redresare şi rezilienţă care trebuie să fie construite până la jumătatea anului 2026”, a spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Președintele APMA: Planul de paturi şi spitalele din România au fost făcute în anii `70

Astăzi, Cosmin Alexandrescu, președintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator, a declarat că planul de paturi și spitale este extrem de vechi, fiind realizat în anii 70 și nu mai corescpunde cu necesitățile României în 2023.

Te-ar mai interesa: Boala care face ravagii în Români. Mulți o confund...

„Planul de paturi şi spitalele din România au fost făcute în anii 70, când aveam cu totul altă populaţie, 22 de milioane în creştere, ajunseserăm la 23 de milioane imediat după Revoluţie, cu o altă demografie, numărul tinerilor era mult mai mare ca în prezent deoarece tinerii de astăzi sunt plecaţi peste hotare”, a declarat Cosmin Alexandrescu, potrivit News.ro.

Declarația ȘOC a zilei: „Toate spitalele ar trebui rase. Trebuie făcute altele noi, ținând seama de modificările demografice”

Președintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator este de părere că e nevoie de spitale noi, construite de la zero, pe locul spitaleleor vechi.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

„Noi în realitate avem o populaţie de aproximativ 16 milioane de locuitori, o natalitate în prăbuşire, iar spitalele pe care le avem, în realitate, ar trebui rase toate pentru că sunt extrem de vechi, cu circuite complet depăşite.

Trebuie făcute spitale, dar în locul celor care există şi readuse ţinând seama de modificările demografice care există. Sunt zone întregi din ţară care au fost depopulate”, a mai spus Alexandrescu.

Te-ar mai interesa: Ce regretă oamenii înainte de moarte? Mărturiile c...

În unele județe există unul, maxim doi medici specialişti pe o anumită specialitate, precum diabetologia sau reumatologia, dar nu numai, a mai atras atenția Cosmin Alexandrescu.

Pacienţii aceia unde se duc? (…) Am propus ca medicina să se apropie de pacient, să existe o posibilitate care astăzi nu există de colaborare a medicului specialist de ambulator cu medicul de familie pentru a putea să integrăm serviciile medicale acordate pacienţilor cât mai aproape de ei în aşa fel încât să nu aglomerăm spitalele. Deocamdată nu există niciun răspuns”, a atras atenția preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator, potrivit News.ro.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private