Sari la conținut

Declarații cutremurătoare. Un bebeluș aruncat la gunoi la Polizu a supraviețuit miraculos. ”Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Un prematur aruncat la gunoi, la Maternitatea Polizu, de către medicul Florian Robe a supraviețuit, în mod miraculos. Tatăl bebelușului a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre trauma prin care a trecut familia sa în primăvara acestui an.

Urmează informații cu puternic impact emoțional.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani spune că în 24 aprilie 2019 soţia sa a avut complicaţii la naştere iar medicii din Piteşti au trimis-o de urgenţă la maternitatea Polizu, recomandându-l pe medicul Florian Robe, transmite News.ro.

A luat nou-născutul și l-a aruncat, fără să-i acorde ajutor medical

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm – asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă. I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată.

A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a povestit bărbatul.

Acesta a relatat că a doua zi, după schimbarea turei, o asistentă a mers la soţia sa şi a întrebat-o dacă vrea să trimită acasă corpul bebeluşului sau dacă doreşte să-l ducă la anatomie patologică, pentru a stabili cauza morţii.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o cameră frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac.

Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai spune bărbatul.

Au vrut să muşamalizeze cazul

El susţine că în acel moment a sunat la şefa de la Secția de Neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”, fapt ce ne determină să gândim că la nivelul unității medicale era cunoscută „practica” medicului.

Bărbatul a spus că ştie aceste detalii chiar de la asistenta care a găsit copilul viu şi care a dorit să boteze copilul. „Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem”, a mai spus acesta.

Mai mult decât atâ, el a precizat că „pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu ei au vrut să muşamalizeze cazul”.

Se pare că bărbatul şi soţia sa au dat deja declaraţii la Parchet. Cei doi aşteaptă acum „să se facă dreptate şi doctorul să nu mai profeseze” ca să nu li se întâmple şi altora.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la spitalul Polizu au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel