marți, august 9, 2022

Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face față pierderii sarcinii.

După un avort spontan, unele femei și bărbați procesează experiența în momentul în care se întâmplă, în timp ce alți părinți nu reușesc să treacă peste incidentul nefericit și trec ulterior prin perioade neîncetate de doliu și durere.

Acest lucru duce la depresie, provocând uneori tristețe, sentimentul de vid, frustrare și iritare, pierderea interesului pentru activitățile zilnice obișnuite, somn (prea mult sau puțin), anxietate, stres și vinovăție extremă.

Te-ar mai interesa: Simptome ale piciorului diabetic: semne ascunse al...

Potrivit medicilor, 1 din 4 sarcini se termină cu avort spontan, care se întâmplă de obicei în primele trei luni de sarcină.

Ce este un avort spontan?

Avorturile spontane sunt avorturi neconstrânse care au loc atunci când copilul din uter nu se dezvoltă normal. Experții în sănătate cred că avorturile spontane apar din cauza unor cromozomi sau defect genetic la copil.

Adesea, există anumite condiții de sănătate ale mamei, cum ar fi diabetul, infecțiile severe, dezechilibrul hormonal sau bolile autoimune, care pot duce la un avort spontan.

Cum faci față pierderii unei sarcini

Orice pierdere este o pierdere. Chiar dacă copilul nu s-a născut, acesta era totuși copilul cuiva. Este o mare problemă și o astfel de situație ar trebui tratată într-un mod foarte sensibil.

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

Recuperarea după depresie poate dura mult timp prin diferite mecanisme de adaptare, care pot include terapii, discuții de grup și chiar medicamente.

Unele tratamente comune pentru vindecarea depresiei postpartum după un avort spontan sunt:

1. Faceți terapie

După un avort spontan, vă poate ajuta să vorbiți despre durerea dvs. cu cineva care poate oferi o viziune imparțială și să nu judece întreaga situație. Există consilieri și terapeuți înregistrați pentru durere care vă vor asculta durerea și vă vor oferi sfaturi bune.

Te-ar mai interesa: Băutura banală care ar putea reduce simptomele end...

2. Alăturați-vă unor grupuri de sprijin

Multe cupluri au trecut prin aceeași situație în care vă aflați. Alăturarea unui grup de sprijin vă poate ajuta să vorbiți cu ei, să ascultați poveștile lor și să obțineți încredere în cum să treceți peste depresie și tristețe.

3. Fiți rezilient

Mulți oameni din jurul nostru nu realizează sensibilitatea situației și uneori fac remarci care arată lipsa de înțelegere în legătură cu drama prin care treceți. Fii rezistent, deoarece oamenii ar putea să nu fie conștienți de situația ta.

Te-ar mai interesa: Adrian Marinescu rupe tăcerea despre valul 7! „Nou...

4. Medicamente

Dacă depresia devine severă și terapiile nu funcționează, cel mai bine este să luați medicamente antidepresive care sunt prescrise de medicul dumneavoastră. Aceste medicamente ajută la echilibrarea substanțelor chimice din creier și la reducerea sentimentelor depresive.

5. Terapia electroconvulsivă

Aceasta este o procedură electrică care implică administrarea de curenți ușori la creier persoanelor care, în general, nu răspund bine nici la medicamente, nici la terapie.

Te-ar mai interesa: Demență: Simptome care pot apărea seara. Semne de ...

A scăpa de depresie după un avort spontan poate fi dificil, dar nu imposibil

  • Pentru a ușura depresia, trebuie, de asemenea, să mănânci alimente sănătoase care includ un echilibru de fructe și legume pentru a oferi nutriție corpului și creierului.
  • Antrenamentul și exercițiile regulate ajută, de asemenea, la stimularea circulației sângelui către creier, ajutând la scăparea de tristețe.

Atât bărbații, cât și femeile reacționează diferit la suferință și angoasă. Ambii parteneri ar trebui să fie atenți la emoțiile celuilalt și să respecte modalitățile de a face față printr-o comunicare constantă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private