marți, mai 24, 2022

Cu sau fără hârtie igienică? Experții americani în sănătate spun că spălarea poate fi mai bună decât ștergerea.

Oamenii civilizați din lumea occidentală obișnuiesc să folosească hârtia igienică după defecare, în timp ce India și Orientul Mijlociu se bazează pe spălarea cu apă și săpun pe mâini înainte de a spăla dosul. Atât Estul cât și Vestul  se frământă pentru alegerile celuilalt.

Te-ar mai interesa: Simptomele bolii Crohn: semnele de pe piele care p...

Când pandemia a scăpat de sub control după prima sa apariție în Wuhan, China, vă puteți aminti primele luni ale anului 2020, când rafturile supermarketurilor din Europa s-au confruntat cu o lipsă de hârtie igienică? Asta a șocat cu adevărat lumea.

Ne putem imagina lipsa de alimente, produse alimentare și rechizite medicale. Dar panica cumpărării de hârtie igienică era cu totul altceva.

Un articol Channel News Asia oferă o soluție: „Dacă nu reușiți să găsiți hârtie igienică în supermarketul din cartierul dvs. din cauza epuizării stocurilor, poate fi un moment bun să treceți la spălat în loc să ștergeți”.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

Deși cercetările stabilirea căreia dintre metode este mai igienă – ștergerea sau spălarea – sunt rare, unii experți o susțin pe cea din urmă. Medicii, chiar și din SUA, spun acum că spălatul este mult mai igienic. Vezi aici raționamentul lor.

Cu sau fără hârtie igienică? Spălarea este mai curată decât ștergerea, spune un urolog:

„Gândiți-vă la folosirea hârtiei igienice uscate. Lăsați un reziduu de scaun și bacterii, în timp ce, dacă utilizați un bideu, îl spălați”, a spus dr. Phillip Buffington, directorul medical al The Urology Group în SUA.

Te-ar mai interesa: Intoleranța la histamină. Ce este și cum se manife...

Chirurgul colorectal spune că spălarea salvează formarea erupțiilor cutanate: Poate că acesta este motivul pentru care cei care spală sau folosesc bideul „sunt mult mai puțin probabil să aibă probleme cu erupții cutanate, disconfort și iritație”, a spus dr. Allen Kamrava, chirurg colorectal și generalist din California, în Healthline.

Ajută la prevenirea infecțiilor vaginale și UTI la femei

Doar ștergerea fundurilor ar putea lăsa urme de materii fecale. Acest lucru vă poate face predispus la diferite afecțiuni de sănătate și poate duce chiar la infecții și infecții urinare. Pentru zona vaginală, spălarea este, de asemenea, mai blândă decât ștergerea cu hârtie igienică uscată.

Te-ar mai interesa: Panică într-un metrou. Primele imagini de la evacu...

În ceea ce privește femeile care sunt preocupate de perturbarea echilibrului bacterian din vagin din cauza utilizării spray-ului dintr-un bideu, dr. Buffington a spus în Self că acest lucru este puțin probabil să se întâmple decât dacă „a fost un fel de jet de apă de mare putere; teoretic, ar putea urca în uretra sau colul uterin”, a spus el. În acest caz, nu-l folosiți.

Cu sau fără hârtie igienică? Spălarea cauzează o amprentă de carbon mai mică

Hârtia de ștergere conține înălbitor, care este dăunător pentru piele. De asemenea, din perspectiva mediului, spălarea necesită și mai puțină apă decât ștergerea. Este nevoie de 140 de litri de apă pentru a face doar o rolă de hârtie igienică, potrivit unui articol din Scientific American.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să te îngrași. Iată ...

În schimb, vei folosi aproximativ 500 ml de apă din bideu. Și sincer, când considerăm apa o necesitate de bază, pentru baie și curățare – când nu ne-am opri doar la a ne șterge dinții sau fața sau axilele, de ce să lăsăm fundul doar șters și nu spălat? Spălați-vă mâinile cu apă și săpun după ce v-ați curățat propriul fund cu apă, spun experții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private