marți, decembrie 6, 2022

Astăzi, ne uităm la modul în care puteți reduce colesterolul LDL rău și vă detoxifica arterele cu trei alimente naturale. Vă oferim și o rețetă de băutură făcută cu aceste 3 ingrediente.

Deși colesterolul este esențial pentru organism, a avea prea mult dintr-un singur tip poate fi periculos.

Dacă mănânci multă mâncare nesănătoasă și zahăr, îți poate distruge sănătatea cardiovasculară. Acest lucru se datorează faptului că atunci când mănânci alimente nesănătoase, poate cauza acumularea de colesterol rău și grăsimi în arterele tale. Acest lucru face ca inima să nu mai funcționeze corect.

Te-ar mai interesa: Șofer de ambulanță, înjunghiat în casa celui pe ca...

Mulți oameni folosesc diluanți de sânge și statine pentru a-și scădea nivelul colesterolului. Cu toate acestea, vă puteți gestiona și nivelul colesterolului mâncând alimentele potrivite. În acest articol, vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

Colesterolul ridicat se referă în mod specific la nivelurile ridicate de colesterol oxidat. Când colesterolul este oxidat, poate provoca acumularea de placă în pereții arterelor. Acest lucru poate duce la o afecțiune numită ateroscleroză, care este atunci când arterele devin mai înguste și întărite.

Placa este formată din colesterol, grăsimi, calciu, deșeuri celulare și fibrină care se acumulează în interiorul pereților noștri arteriali, care dăunează celulelor existente și provoacă inflamație.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Acest lucru face ca celulele și țesuturile să obțină mai greu oxigenul și nutrienții de care au nevoie.

Arterele care sunt rigide și înguste pot afecta fluxul de sânge în întregul corp, crescând riscul de atac de cord și accident vascular cerebral în creier.

Acum, ce este colesterolul oxidat?

Colesterolul este compus în principal din două tipuri principale: LDL și HDL.

HDL sau colesterolul „bun” ajută la eliminarea colesterolului care nu este necesar. Acest tip de colesterol se întoarce în ficat, astfel încât să poată fi îndepărtat.

Te-ar mai interesa: Obiceiurile de somn care cresc semnificativ riscul...

Colesterolul LDL este „rău”, deoarece transportă grăsimea și colesterolul în corpul tău. Prea multă cantitate se poate acumula în pereții arterelor, ceea ce poate duce la probleme de sănătate.

Acum știm de ce colesterolul LDL prezintă un risc pentru sănătate doar dacă este oxidat.

artere blocate

Colesterolul și grăsimile care au fost oxidate sunt dușmanii unui organism sănătos.

Corpurile noastre le tratează ca substanțe nocive și stimulează citokinele să le deterioreze și să le omoare prin inflamație.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Deoarece colesterolul LDL este foarte predispus la oxidare, o creștere a nivelurilor de colesterol LDL determină în mod normal o creștere corespunzătoare a riscului de boală coronariană.

Există două surse de colesterol oxidat care ne înfundă arterele și provoacă boala coronariană.

Unu. Unele dintre grăsimile și uleiurile pe care le consumăm sunt oxidate. Asta înseamnă că se transformă în substanțe chimice care pot deteriora celulele.

Te-ar mai interesa: Decembrie, luna cadourilor pentru aceste zodii: mă...

Dou. Restul îl producem intern.

Uleiurile și grăsimile râncezesc mai repede atunci când sunt încălzite, uscate, îmbătrânite, expuse la lumină sau procesate chimic în alt mod. O dietă bogată în uleiuri vegetale este fără îndoială periculoasă și trebuie evitată.

Știați că zahărul se oxidează la fel ca uleiurile și grăsimile? Multe produse de oxidare sunt produse atunci când glucoza, și în special fructoza, este încălzită sau procesată în orice mod.

Numeroase studii au ilustrat că persoanele care sunt în pericol de atac de cord și necesită o intervenție chirurgicală de bypass au adesea colesterolul LDL oxidat ridicat, nu colesterolul LDL normal.

Vestea bună este că puteți consuma antioxidanți prin alimente pentru a opri radicalii liberi și a repara daunele pe care le-au făcut celulelor și organelor.

Rețetă pentru scăderea colesterolului cu 3 ingrediente:

Această băutură este plină de nutrienți care ajută la descompunerea colesterolului nesănătos și la curățarea arterelor, perfecte pentru a vă ajuta călătoria către un stil de viață mai sănătos.

Ingrediente:

  • 4 litri de apă
  • Lămâi organice – 8
  • Usturoi organic – 8 catei
  • 4-5 cm de ghimbir organic (opțional)

Instrucțiuni:

Spălați bine lămâile , dar nu le curățați de coajă.

După ce feliați lămâia, curățați ghimbirul și usturoiul.

După ce zdrobiți usturoiul, lăsați-l să stea 15 minute.

Acest lucru va activa alicina, care este un compus puternic și medicinal. care oferă usturoiului beneficiile sale.

Adăugați toate ingredientele în blender, cu excepția apei și amestecați până se omogenizează.

Într-o cratiță, adăugați pasta în apă și încălziți la foc mediu.

Imediat ce începe să fiarbă, ia amestecul de pe foc.

După ce lichidul s-a răcit, se strecoară.

Turnați băutura în borcane de sticlă sau sticle cu capac și păstrați-le la frigider.

Cum se utilizează:

Pentru cele mai bune rezultate, bea zilnic pe stomacul gol cu două ore înainte de masă.

Combinați această băutură cu exerciții fizice de trei ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private