marți, iunie 6, 2023

Organismul are propriul mecanism de curățare și detoxifiere. Totuși, acesta poate întâmpina dificultăți în eliminarea toxinelor, dacă acestea s-au acumulat în mod excesiv.

În acest caz, dacă ai un stil de viață nesănătos, care predispune la acumularea toxinelor, este important să începi să le elimini. Acestea pot afecta în mod substanțial orgnismul și, mai mult de atât, sunt asociate cu dezvoltarea unor boli grave, precum cancerul.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Deoarece corpul tău are un mecanism propriu de curățare, este nevoie doar să îl stimulezi. Curele populare de detoxifiere pot face, uneori, mai mult rău decât bine sau pur și simplu nu au efect.

Cum începi procesul de detoxifiere?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie câteva metode la îndemână care ne pot ajuta să ne curățăm organismul în mod eficient.

Ce poți face chiar de acum ca să susții procesul de detoxifere al organismului tău? Căci el, dragul de el, nu face (sau cel puțin, nu încearcă să facă) curățarea și deci și detoxifierea ta internă DOAR când te hotărăști tu să o faci. E mai ceva ca un ceas elvețian, prin natura ta, prin ciclicitatea ta absolut normală, procesul de curățare și regenerare are loc ÎN FIECARE ZI din viața ta, atata timp cât respiri.

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

Ce poți face zi de zi ca să NU ÎNCURCI buna organizare a procesului?

  • Bea. Apă, nu suc, nu Cola, nu cafea, nu ceai (toate-s bune cu măsură, nu toate hidratează).
  • Asigură-ți un min. de ore de somn pe noapte (depinde, testează)
  • Ieși în natură, plimbă-te, nu aștepta vara!
  • Fă o plimbare în ritm alert. Pune inima să pompeze, pune sângele în mișcare. Sari în trambulină, fă un masaj de drenaj limfatic. Din nou, testează.
  • Limitează consumul de alcool. Sunt și alte surse de relaxare și destindere. Un duș cald, un masaj, un telefon celor dragi. Testează.
  • Lasă zahărul la o parte (în locul lui, mierea, stevia). Știu. Nu e atât de ușor
  • Inspiră adânc, rar, conștient și bucură-te de aerul care te umple de viață. Sunt muulte exerciții de respirație conștientă pe Youtube. Teastează, vezi cum te simți.
  • Mănâncă mai multe alimente de origine vegetală. Haha, ușor de zis, greu de făcut. Că altfel am face-o cu toții și n-ar mai fi nevoie de mine”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private