luni, iunie 14, 2021

Detoxul de primăvară. Odată cu instalarea primăverii, există schimbări nu doar în mediul înconjurător, ci și în corpul vostru. Acesta este momentul în care corpul tău se adaptează la temperaturile în schimbare,

pregătindu-se pentru vară. Ca atare, ceea ce mănânci și cum îți îngrijești pielea și părul joacă un rol important pentru bunăstarea ta generală. De obicei, este recomandat de către experți să se urmeze o dietă ușoară în acest timp, să se includă alimente care stimulează imunitatea, precum și cele care vă vor ajuta să vă detoxificați organismul.

Primăvara face, de asemenea, oamenii mai susceptibili la alergii, deoarece procesul de polenizare este în plină desfășurare, iar boabele de polen sunt peste tot în aer. Pentru a menține o piele bună și sănătoasă, trebuie să vă amintiți că „nivelul

pH-ului” are un rol crucial de jucat.

Detoxul de primăvară: “Pielea are un strat protector subțire numit manta acidă, care este alcătuit din aminoacizi și acizi lactici care se amestecă ușor cu acizi grași (uleiuri) din glandele sebacee. Aceste glande secretă ulei care vă protejează pielea. Nivelul de pH al manta acidă de pe pielea noastră este de aproximativ 5,5, ceea ce este ușor acid. Când vă spălați fața cu săpun, spălați nu numai murdăria care vă înfundă porii, ci și uleiul care o protejează, lăsând-o uscată și vulnerabilă la probleme “. spune Bubbles Singh, fondator, Just B Au

Naturel.

Acesta este motivul pentru care este importantă o rutină regulată de curățare, tonifiere și hidratare, în afară de menținerea unei diete echilibrate. Și nu este nimic mai bun decât să mergi pe calea naturală pentru a-ți îngriji pielea. Poluarea, polenul și murdăria sunt inevitabile în timpul sezonului de primăvară.

Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unor modalități de detoxifiere a pielii în mod natural, avem ingredientele pentru voi.

  1. Roșii

O componentă importantă a roșiilor este licopenul, care este un puternic antioxidant care poate face minuni pentru a reda

viața pielii tale. Cel mai eficient mod de a obține nutrienți sănătoși pentru piele este pasta de roșii din roșii organice. Tot ce trebuie să faceți este să feliați roșiile și să faceți o pastă sau pur și simplu aplicați feliile pe față și apoi spălați-le cu apă rece.

  1. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba ajută la păstrarea umezelii pielii, menținând astfel pielea hidratată și arătând proaspătă. Acționează ca o cremă hidratantă, fără a înfunda porii, permițând un tip de piele sănătoasă. În plus, previne și acumularea de bacterii în porii feței, care tind să provoace puncte negre și acnee

“, spune Shiv Singh Mann, Fondator, Desert Splendor.

  1. Scrub de zahăr și lămâie

Cauti un exfoliant natural pentru a scapa de murdaria de pe pielea ta? Încearcă zahărul! Zahărul este o sursă lăudabilă de acid glicolic, care pătrunde în celulele pielii și te lasă să arăți proaspătă și întinerită. Este un excelent exfoliant și previne uscarea. Faceți un scrub folosind 2 linguri de zahăr și 4 linguri de suc de lămâie și masați compoziția pe piele până când zahărul se dizolvă. Spălați-vă fața cu apă rece și ștergeți-o.

  1. Iaurt

“Iaurtul este excelent atunci când aveți o piele grasă sau mixtă. Doar 2 lingurițe pot fi masate zilnic la sfârșitul zilei și spălate. Acest lucru va curăța și va preveni deteriorarea pielii”, spune renumitul expert în frumusețe, Suparna Trikha.

  1. Banană coaptă

Adesea denumit hidratant și hrănitor al omului obișnuit, banana funcționează ca magia în tratarea pielii uscate. Tot ce trebuie să faceți este să striviți o banană coaptă și să o masați pe piele timp de 5 minute înainte de a vă spăla cu apă rece. Chiar și cele mai uscate piei vă vor mulțumi pentru asta.

  1. Papaya

Acest fruct ambalat în nutriție este un excelent demachiant pentru piele. Experții în frumusețe sugerează adesea utilizarea feliilor de papaya ca un produs de curățare natural al pielii, deoarece enzimele active fac minuni pentru a elimina impuritățile.

  1. Făină de năut gram sau besen

„Besanul este un ingredient extrem de neutru, care este excelent pentru curățarea pielii”, spune dr. Indu Ballani, dermatolog din Delhi. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele pentru a reduce uscăciunea, acneea, bronzul, pielea moartă, ridurile, petele, uleiul și murdăria.

  1. Aloe vera

Nu este nimic asemănător cu aloe vera atunci când vine vorba de îngrijirea pielii tale. Această plantă magică este încărcată cu compuși care pot readuce viața pe pielea subnutrită. Răsturnați gelul din frunză, zdrobiți-l și masați-l pe piele. Lăsați-l să stea acolo timp de 10 minute și spălați pielea cu apă rece.

Ultimele stiri

Parteneri