Sari la conținut

Diagnosticul crunt primit de un bărbat după ce a mers la medic cu un simptom banal: îi apăruse un punct pe urechea dreaptă

Din cuprinsul articolului

Un bărbat a observat că i-a apărut un punct, ca o aluniță, pe urechea dreaptă. A crezut că nu e grav, dar medicii i-au dat un diagnostic crunt, ce i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Omul era perfect sănătos atunci când, într-o zi, a văzut că i-a apărut pe una dintre urechi un punct foarte asemănător cu o aluniță. Inițial a ales să ignore semnul, dar nu a durat mult și medicii i-au dat un diagnostic crunt, la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Medicii i-au dat un diagnostic dureros

Aceasta este povestea de viață a lui Rob Lindsay, un bărbat trecut de 50 de ani, din Queensland (Australia). Era în septembrie 2019 atunci când omul s-a privit în oglindă și a văzut că i-a apărut un punct maroniu, asemănător cu o aluniță.

Pus pe gânduri de descoperirea făcută, acesta a mers la medicul generalist, care a fost de părere că nu este nimic grav. Totuși, fiindcă explicația nu l-a liniștit, australianul a ales să se lase consultat și de un doctor dermatolog. După numeroase analize și investigații, printre care și o biopsie, medicii i-au dat un diagnostic crunt: era vorba despre un melanom – un tip de cancer de piele extrem de agresiv.

Nu a durat mult și bărbatul a fost operat și medicii au fost nevoiți să îi îndepărteze mare parte din ureche. În plus, omul s-a ales cu o tăietură destul de mare pe gât, pentru care au fost necesare mai bine de 80 de copci, arată cei de la dailymail.co.uk.

Rob Lindsay, de meserie specialist în IT, a recunoscut ulterior faptul că nu avea obiceiul să folosească vreo cremă cu factor de protecție solară.

Acum, după ce a trecut prin toată această experiență în care medicii i-au dat un diagnostic crunt pornind de la un simplu punct apărut pe ureche, omul dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de soare.

În plus, australianul este acum de părere că ar fi putut evita sau minimiza problema aceasta daca ar fi putut cremă de protecție solară încă din copilărie sau tinerețe. Mesajul său a devenit viral și a stârnit numeroase reacții în rândul internauților, care au apreciat din plin nu doar sinceritatea, ci și modul în care a ales să îi ajute pe alții folosindu-se de toată această experiență dureroasă prin care a trecut, totuși, cu bine.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: