sâmbătă, iulie 2, 2022

O șofer român de camion, a uimit întreaga Anglie cu dieta sa care l-a ajutat să treacă de la măsura xxxxl la M. Vlad Tudose, în vârstă de 33 de ani, a slăbit de la 184 de kilograme la 88 de kilograme.

Vlad Tudose, stabilit în Coventry, regiunea West Midlands din Anglia, a ajuns la greutatea de 184 de kilograme, după ani de alimentație nesănătoasă.

„M-am mutat în Marea Britanie cu prietena mea și cu prietenul meu cel mai bun, dar după șapte ani a trebuit să ne despărțim. Nu aveam grijă de mine și eram într-o stare negativă, din cauza propriei mele neglijențe. Sincer, am avut o lipsă de încredere în mine”, își începe Vlad povestea potrivit stiridindiaspora.ro

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Într-o zi obișnuită, Vlad mânca trei cornuri umplute cu ciocolată la micul dejun, gusta mai multă ciocolată pe tot parcursul zilei și avea burgeri, chipsuri și aripioare pentru cină.

„Obișnuiam să am o gamă largă de pofte. Aș fi mâncat orice fel de fast-food. Burgeri, chipsuri, pizza, orice aș fi putut mânca. Luam cel puțin o mâncare la pachet pe zi, dar erau trei articole diferite și un desert și o băutură mare. Apoi mâncam multă ciocolată și beam multe băuturi carbogazoase. Am continuat să mă îngraș”, mai povestește Vlad.

Cu acest regim nesănătos, Vlad a ajuns la un consum caloric de peste 10.000 de calorii pe zi

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

După câțiva ani împreună, Vlad a spus că iubita lui a luat decizia de a rupe relația, ceea ce l-a făcut să sufere mult.

„Comandam mâncare la pachet de trei ori pe zi. Închideam telefonul și puneam șase filme la rând sau mă uitam la câteva seriale. M-am despărțit de prietena mea pentru că nu mai suporta. Nici măcar nu mă puteam uita la mine. Nici măcar nu aveam o oglindă, așa că nu știam cât de rău arăt. Am purtat pantaloni elastici, așa că habar n-aveam cât sunt de mare. Nu îmi dădeam seama cât de rău devin lucrurile. Dar prietena mea nu m-a părăsit din cauza greutății mele, a plecat din cauza felului în care am devenit și cât de puțin îmi păsa de mine. Acesta a fost un punct rău pentru mine”, mai povestește Vlad.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Cum a adoptat un stil de viață sănătos?

Totul s-a schimbat în luna iunie anul trecut, când a văzut o reclamă cu echipa locală de fotbal MAN v FAT. El s-a alăturat atracției din Coventry și a slăbit până la o greutate de 90 de kilograme, despre care spune că i-a dat impuls: „Mă simt mândru de mine acum”.

Vlad a crezut că liga, lansată în 2015 ca o inițiativă de a ajuta bărbații să slăbească, este cea mai bună șansă a lui de a duce o viață sănătoasă și a intrat în joc. „A fost și continuă să fie un angajament masiv în viața mea, dar știam că este ceva ce trebuie să fac. Mi-am promis că nu voi mai avea niciodată 190 de kilograme. Eram supărat pe mine și trebuia să fac o schimbare permanentă”.

Te-ar mai interesa: Cum știi că nu mănânci destule proteine. Cinci sem...

Vlad și-a rezervat zilele de marți libere pentru a putea juca cu echipa sa. Meciurile încep cu o cântărire și pentru fiecare membru al echipei care a slăbit ceva, se adaugă 0,5 goluri la scorul final. De asemenea, a început să mănânce mai sănătos și a renunțat la mâncarea nesănătoasă pentru salate și carne la grătar, reducându-și aportul zilnic de calorii de la 10.000 la 2.100.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

„A doua zi, am aruncat toată mâncarea nesănătoasă din casa mea. Am început să am două-trei mese pe zi, pește și legume la grătar. A fi cu un grup de oameni care au fost atât de susținători în echipa de fotbal a fost incredibil. Eram atât de des pe punctul de a ceda, dar începeam să mă gândesc la echipă și nu voiam să-i dezamăgesc. De câte ori aveam momente de slăbiciune în care voiam să comand o mâncare la pachet, mă gândeam la echipă. Îmi spuneam: Dacă nu pot să o fac pentru mine, o voi face pentru ei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private