vineri, septembrie 24, 2021

Pierderea în greutate este un proces complex pentru majoritatea persoanelor. Dietele populare nu oferă rezultatele așteptate mereu, iar acest lucru se întâmplă din cauza diferențelor de necesitate a fiecărui organism. Astfel, dietele de slăbitar trebui să fie adaptate numai în funcție de nevoile individuale ale corpului tău.

O dietă standard nu îți va oferi rezultatele dorite. Fiecare organism este diferit și, prin urmare, slăbitul va depinde de acest aspect.

De asemenea, dietele populare cauzează, adesea, carențe în organism și alte probleme de sănătate. Cu atât mai mult, majoritatea persoanelor ajung să ia în greutate imediat după încheierea dietei.

Dieta care își menține rezultatele

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie ce elemente esențiale trebuie să includă o dietă de slăbit perfectă, care să asigure nutrienții necesari din organism și care să își mențină rezultatele mult timp.

„Consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate, este esențial pentru o dietă eficientă care își menține rezultatele în timp.

De asemenea, dacă vorbim de slăbire, trebuie să fim atenți și la ajustarea porțiilor: 30-50g porția de pâine, 30-50g înainte de fierbere porția de paste, orez, mălai, 100-150g porția de cartof, 200-350g porția de fructe, minimum 200g porția de legume.

Și, desigur, hidratarea și mișcarea nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos.

Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea.

Și nu îl ultimul rând, aveți răbdare și priviți lucrurile obiectiv, pentru că este imposibil și nesănătos să faceți schimbări de durată peste noapte și să recuperați anii de dezechilibre alimentare și sedentarism în câteva săptămâni”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Ultimele stiri