Sari la conținut

Dieta Leului te scapă de kilograme în plus, tulburări autoimune și probleme digestive. Poți consuma doar carne de vită, apă și sare. Avertismentul specialiștilor

Dieta Leului te scapă de kilograme în plus, tulburări autoimune și probleme digestive. Poți consuma doar carne, apă și sare.

Dieta Leului este noul trend în materie de regimuri de slăbire. Lion Diet se autoproclamă „o dietă de eliminare vindecătoare” și constă în a mânca nimic altceva decât carne, sare și apă timp de 30 de zile.

În timp ce oamenii s-au bucurat de „beneficiile” sale online, susținând că ajută la alergii, dureri de cap, pielea proastă și starea de spirit echilibrată, experții au cerut prudență spunând că nu există „nu există dovezi științifice” în spatele afirmațiilor că o dietă numai cu carne este sănătoasă.

Australian Heart Foundation îi sfătuiește pe australieni să limiteze consumul de carne roșie la 350 de grame de carne de vită, porc, miel sau vițel neprocesată în fiecare săptămână – ceea ce înseamnă aproximativ una până la trei mese. De asemenea, afirmă că acest lucru ar trebui consumat împreună cu legume și cereale integrale.

mikhaila peterson carnivore diet lion diet

Dieta în care poți să consumi doar carne de vită, apă și sare

Dieta Leului este în primul rând o dietă pe bază de carne, care se concentrează pe consumul numai de sare, apă și carne de la vaci, animale rumegătoare. Potrivit Mikhaila Peterson,realizatoarea acestei diete, persoanele care urmează acest tip de dietă pretind remisiuni ale anumitor boli, tulburări autoimune și probleme digestive. Deși este similară cu o dietă pentru carnivore, Dieta Leului permite de obicei carne de vită, sare și apă și este o versiune mai restrictivă a acestui plan bazat pe proteine.

Mikhaila Peterson a început Dieta Leului în 2016 și nu a regretat niciodată această decizie. Ea a inspirat oameni din întreaga lume să facă acest pas și să urmeze dieta bazată pe carne, în care nu se mănâncă nimic în afară de carne de vită, sare de mare și apă plată timp de șase săptămâni.

Mikhaila a fost diagnosticată la vârsta de 7 ani cu o formă rară de artrită reumatoidă juvenilă și i s-au administrat imunosupresoare pentru a o ajuta. La vârsta de 12 ani lua medicamente SSRI pentru depresie.

„Nu mă puteam trezi, depresia a fost cea mai rea dintre toate. Mi-a luat mult timp să încep să iau dieta în serios, dar am început să cercetez dieta carnivoră și, în cele din urmă, am încercat.

Știam că am scăpat de toate simptomele cu ajutorul dietei, așa că am sperat cu disperare că dieta ar putea fi în continuare răspunsul. După ce am născut-o pe fiica mea și după cinci luni de alăptare, mi-am redus dieta la a mânca doar carne de vită, chiar din disperare.

Nu credeam că reacționez la carnea de vită și nu știam la ce reacționam, așa că mi s-a părut un punct de plecare. După două săptămâni de dietă, articulațiile mele se simțeau mai bine și nu mai plângeam dimineața. După șase săptămâni depresia mea destul de severă a dispărut, iar după cinci luni a dispărut anxietatea/rezistența la antidepresive”, a mai spus Mikhaela.

Totul despre Dieta Leului

Ce poți mânca în Dieta Leului?

Deși toată carnea de animale de rumegătoare este permisă în această dietă, oamenii consumă mai ales carne de vită din cauza accesibilității și a comodității. Carnea de animale rumegătoare constă din orice animale cu un stomac cu patru camere, inclusiv:

 • Bovine
 • Oaia
 • Capre
 • Bivol
 • Elan
 • Căprioare

Carnea de rumegătoare este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, vitamine B și oligominerale și vă va menține sătul mai mult timp.

Ce NU poți mânca în Dieta Leului?

Această dietă este extrem de restrictivă. De fapt, exclude următoarele:

 • Fructe
 • Legume
 • Leguminoase
 • Cereale
 • Nuci 
 • Semințe

Beneficiile Dietei leului

Deși nu au existat multe studii care să analizeze beneficiile pentru sănătate ale Dietei Leului, au existat date extinse despre efectele asupra sănătății ale dietelor foarte sărace în carbohidrați.

Unele dintre aceste beneficii includ:

 • pierderea în greutate,
 • scăderea inflamației,
 • îmbunătățirea dispoziției
 • ameliorarea durerilor de cap, insomniei și alergiilor.

Riscurile Dietei Leului

Este important de reținut că există riscuri de a consuma doar animale rumegătoare, care includ otrăvirea cu proteine, deficiențe de vitamine și funcția tiroidiană redusă. Deoarece această dietă este extrem de restrictivă și nu include alte grupe de alimente sănătoase, poate determina o dietă să devină deficitară în vitamine și minerale importante.

Nu au existat prea multe dovezi care să demonstreze că Dieta Leului este un plan de masă eficient și sigur. Consumul unei diete strict bazate pe carne in loc de alimente integrale nu este doar nesanatos pe termen lung, dar nici nu este sustenabil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel