luni, septembrie 26, 2022

Dieta unei balerine, dezvăluită de prim-balerina Iolanda Petrescu, singurul profesor certificat de Bolshoi din New York și profesor al Liceului de Coregrafie

Cu toții admirăm trupurile perfecte ale balerinelor, taliile de viespe și, nu în ultimul rând, condiția lor fizică. Dar v-ați întrebat vreodată ce stă la baza perfecțiunii corpurilor balerinelor?

Ei bine, stilul de viață și dieta sunt principalele efecte, dar, mai întâi de toate, disciplina și buna organizare a balerinelor. Căci, ei bine, da, o balerină trebuie să fie disciplinată și foarte bine organizată. Cum altfel?

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

Iar când vine vorba despre regim, acesta este unul destul de strict, din care nu trebuie să lipsească nutrienții esențiali pentru sănătatea organismului.

Iolanda Petrescu, profesor de coregrafie al Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, prim-balerină a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și singurul profesor in România certificat de Bolshoi Academy din New York, ne-a dezvăluit dieta sa.

Iată ce ne spune profesorul Iolanda Petrescu: „Din alimentație nu trebuie să lipsească nimic esențial, dar nici nu trebuie să consumăm în exces alimente, oricât de sănătoase ar fi.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

Ce nu trebuie să lipsească din alimentație

În cazul în care există mici decalaje, acestea se pot ajusta cu o recomandare a unui specialist. De asemenea, un set de analize anual în care se pot observa din timp anumite dezechibre este esențial și îl recomand”, explică profesorul Iolanda Petrescu. 

Așadar, ce trebuie să conțină neapărat dieta unei balerine? „Din dieta unei balerine, nu trebuie să lipsească fructele proaspete, lactatele și proteinele.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

Nevoia de dulce poate fi înlocuită cu o ciocolată neagră sau cu dulciuri făcute în casă unde poți controla ușor cantitatea de zahar. Totodată, este nevoie de multă mișcare asistata de un profesionist.

Iar în cazul balerinelor, evident, nu trebuie să lipsească ora de studii zilnica”, a mai spus profesorul Iolanda Petrescu.

Profesorul Iolanda Petrescu pregătește de peste 20 de ani balerine care performează pe cele mai prestigioase scene ale lumii. De asemenea, an de an, elevii pregătiți de Iolanda câștigă premii și trofee naționale și internaționale de la cele mai exigente jurii.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private