vineri, iulie 30, 2021

Din 12 iulie, Tokyo intră în stare de urgență. Cum se vor desfășura Jocurile Olimpice, în acest caz?

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid, autorităţile din Japonia au fost nevoite să impună stare

de urgenţă, în capitala niponă. Astfel, în cursul zilei de joi, 8 iulie, guvernul japonez a decis ca Tokyo să intre de luni, 12 iulie, sub stare de urgenţă sanitară, stare ce se va păstra pe toată durata Jocurilor Olimpice.

Potrivit agenţiei Kyodo, citată de Digi 24, guvernul premierului japonez Yoshihide Suga a decis să plaseze Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sanitară, ce va rămâne în vigoare pe toată durata Jocurilor Olimpice de vară ediția 2020, programate în perioada 23 iulie – 8 august.

Din 12 iulie, Tokyo intră în stare de urgență. Cum se vor desfășura Jocurile Olimpice,

în acest caz?

Acest lucru presupune că Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfășoare fără spectatori pe arenele din capitala niponă, dând astfel o nouă lovitură unui eveniment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Este cea de-a patra stare de urgenţă la Tokyo de la începutul pandemiei, în primăvara anului trecut. Guvernul urmând, în principiu, să interzică restaurantelor să servească alcool şi să impună ca acestea să rămână deschise doar până la ora 20:00.

Decizia referitoare la Tokyo a fost luată pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid, după ce, miercuri, autoritățile

din Tokyo au raportat 920 de cazuri noi. Nouă stare de urgență sanitară va fi valabilă în perioada 12 iulie – 22 august.

Cei mai fericiți de această măsură sunt, probabil, chiar locuitorii acestei țări, ținând cont de faptul că japonezii au ieșit în stradă pentru a cere amânarea sau anularea evenimentului, din cauza termerilor legate de propagarea coronavirusului.

Ultimele stiri

Parteneri