sâmbătă, iunie 25, 2022

Certificatul verde a fost creat pentru facilitarea călătoriilor în interiorul U.E., inițial. Totuși, odată cu evoluția epidemiologică, acesta a fost implementat și pentru a obține accesul în diferite spații, la diferite evenimente.

Documentul a avut ca scop limitarea răspândirii virusului. Astfel, anumite țări au luat în considerare impunerea acestui document pentru locul de muncă, inclusiv România.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Proiectul de lege care vizează introducerea certificatului verde la locul de muncă a fost dezbătut de mai multe ori de reprezentanții partidelor, însă nu au ajuns la un consens.

Șansele ca acest proiect de lege să fie aprobat sunt din ce în ce mai mici

Sunt şanse tot mai mici ca o nouă lege a certificatului COVID să apară până la sfârşitul anului. Şi şanse şi mai mici ca certificatul să devină obligatoriu la locul de muncă, comunică RRA.

Liderii coliţiei de guvernare au avut şi ieri o întâlnire pe această temă, însă fără rezultat, iar discuţiile ar urma să fie reluate săptămâna viitoare, după Crăciun. Aceasta, în timp ce specialiţtii avertizează că în mai puţin de trei săptămâni vom fi ajunşi de următorul val al pandemiei.

Te-ar mai interesa: Informații uluitoare despre moartea Prințesei Dian...

Liderii coaliției de guvernare vor să modifice din nou certificatul COVID, astfel încât să elimine obligativitatea acestuia la locul de muncă. Potrivit unor surse politice, ideea ar fi venit de la șeful statului în urma unei discuții cu liderii PSD, PNL și UDMR. Președintele PNL, Florin Cîțu, a admis că se discută această nouă opțiune care a spus că nu s-a luat o decizie în acest sens.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Avem un proiect în Parlamentul României, să mergem mai departe cu el. Dacă există un proiect care îmbunătățește ceea ce avem, acea ordonanţă, să-l vedem şi putem să discutăm. Nu sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare.

Acum trebuie să ne gândim că orice măsură ia un guvern are efecte directe şi indirecte şi ele trebuie să fie şi constituţionale. Important este ca acest certificat verde sa fie o motivaţie pentru oameni să se vaccineze, dar să menţină şi economia deschisă”, a declarat Florin Cîțu.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuie analizată varianta eliminării obligativității certificatului COVID la locul de muncă, pentru a nu se încălca legea fundamentală.

Nu este suficient certificatul verde, este nevoie să venim și cu o nouă organizare în sistemul sanitar, cu locuri la ATI, lucruri mult mai bine fundamentate medical. Mai mult, trebuie să venim și cu un stoc de antivirale, să ne pregătim pentru acest vaccin”, a explicat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

USR atrage atenția că fără obligativitatea certificatului la locul de muncă, lege este lipsită de conținut. Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis, foștii miniștri ai sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, susțin că acest instrument este vital pentru combaterea infectărilor și pentru susținerea vaccinării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private