sâmbătă, septembrie 24, 2022

Recent, în Africa de Sud a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului, Omicron. Aceasta este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, inclusiv Delta. 

De asemenea, riscul de a fi mai rezistentă în fața vaccinurilor este mare. Anumite companii farmaceutice au început deja să adapteze propriile vaccinuri pentru a fi eficiente împotriva variantei Omicron.

În urmă cu puțin timp, doi dintre românii care au fost repatriați din Africa de Sud au fost testați pozitiv COVID.

Te-ar mai interesa: Un medic trage semnalul de alarmă: „Este bine să f...

Doi dintre românii care au revenit din Africa de Sud, testați pozitiv

Doi dintre românii care au revenit în țară din Africa de Sud au fost depistați pozitiv, iar probabilitatea infectării cu varianta Omicron este destul de mare – spun autoritățile, potrivit RRA.

Pacienții sunt asimptomatici și vor sta în izolare 14 zile.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spunea că persoanele în cauză sunt vaccinate și, din fericire, asimptomatice. El a precizat că a început deja procedura de secvențiere a genomului pentru noua tulpină.

Discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe țări din Europa, ca urmare a călătoriilor pe continentul African. Este decizia luată de izolare și monitorizare a pacienților care au fost infectați. Din fericire, ei sunt asimptomatici, deci nu prezintă o modificare a stării de sănătate și sunt monitorizați, vor fi monitorizați pe întreaga perioadă de 14 zile necesară pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Deși incidența infectării cu COVID-19 a mai scăzut, ministrul sănătății crede că trebuie să nu lăsăm garda jos pentru a avea sărbători liniștite. El s-a arătat nemulțumit de comportamentul iresponsabil al acelor persoane care nu poartă mască și nu respectă regulile sanitare în cadrul concertelor sau manifestărilor în aer liber.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private