Sari la conținut

Doi pensionari și-au luat bilete pentru 51 de croaziere consecutive: ”Ieșim mai ieftin decât la azil”

Sursă foto: Current Affair
Marty și Jess unt la bordul navei Coral Princess începând cu iunie 2022.

Un cuplu de pensionari a dezvăluit cum au economisit bani – petrecând un an și jumătate într-o croazieră în loc să plătească să stea la un azil de bătrâni. 

Marty și Jess Ansen, din Australia, au rezervat 51 de croaziere consecutive, ceea ce înseamnă că pot să călătorească și să economisească bani la chirie în același timp, potrivit emisiunii A Current Affair.

Cuplul spune că le-a fost dor să petreacă timp pe apă când virusul Covid a oprit industria croazierelor. De atunci, au petrecut cea mai mare parte a timpului la bordul unei nave de croazieră, alegând-o în locul vieții pe uscat.

Sunt pe navă de mai mult timp decât echipajul

Marty și Jess au dezvăluit pentru A Current Affair că sunt la bordul navei Coral Princess începând cu iunie 2022. Potrivit lui Marty: „În cele din urmă i-am spus agentului meu: ‘Rezervă orice apare’, și așa a devenit o croazieră atât de lungă.”

El a continuat: „Suntem la bord de mai mult timp decât oricine altcineva. Echipa se schimbă, dar noi rămânem la bord.”

Acum au o rutină la bordul navei de croazieră, care include o oră zilnică de tenis de masă. Potrivit lui Jess: „Facem asta împreună și ne distrăm foarte mult.”

Datorită bufetelor de pe navă, nu trebuie să facă cumpărături pentru mâncare, deoarece aceasta este inclusă în prețul croazierei. În plus, serviciul de menaj face parte din preț, ceea ce înseamnă că nu mai au grija treburilor casnice.

După cum a spus Marty: „Nu mai știm cum să spălăm vase, nu mai știm cum să facem patul, pentru că nu am mai făcut aceste lucruri de atâta timp.”

A glumit spunând că acum trebuie să „rămânem la bord doar pentru a rămâne în viață” ca rezultat.

Acum, sunt atât de cunoscuți la bordul navei încât echipajul a surprins-o pe Jess în timp ce își sărbătorea ziua de naștere luna trecută. Și Jess a adăugat că cuplul „îi întâmpină cu bucurie pe diferiții căpitani” când vin la bordul navei, deoarece au fost la bord atât de mult timp.

Până și managerul hotelului navei, Ren van Rooyen, a fost la bordul Coral Princess mai puțin timp decât Jess și Marty.

El a spus: „Facem întotdeauna o glumă că plec și mă întorc și e ca și cum aș veni să-mi văd familia – mama și tata din nou. Sunt ca a doua mea familie la bord.”

Cuplul, care mai are opt luni la bordul Coral Princess, se gândește să facă o altă călătorie în jurul lumii înainte de a debarca.

Apoi, doar câteva luni mai târziu, vor începe o croazieră de un an, de data aceasta la bordul navei Crown Princess.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.