marți, mai 17, 2022

Dormi prea mult? Motivele din spatele dependenței de somn, potrivit experților. Când trebuie să cauți ajutor medical.

După o zi agitată la serviciu, avem nevoie de un somn adecvat, deoarece ne întinerește sistemul și ne face să ne pregătim pentru ziua următoare. Somnul adânc și profund este necesar pentru bunăstarea noastră generală. S-ar putea să credeți că oamenii care ațipesc ușor în orice moment al zilei și dorm și noaptea sunt norocoși.

Te-ar mai interesa: Efectele eclipsei de Lună. La ce să ne așteptăm în...

Dar experții spun că acest obicei aduce și probleme de sănătate. Potrivit cercetărilor, somnul excesiv poate duce la riscul de boli precum diabetul, complicațiile cardiovasculare și accidentul vascular cerebral.

Dormi prea mult? Când trebuie să cauți ajutor medical

Potrivit Academiei Americane de Medicină a Somnului și Societății de Cercetare a Somnului, avem nevoie de somn de 7-8 ore în fiecare zi. În ciuda faptului că dormi timp de 7 ore, dacă nu te simți odihnit și simți nevoia incontrolabilă de somn în timpul zilei, poate indica un semn de dependență de somn.

Acum s-ar putea să începi să te întrebi dacă dependența de somn este un lucru real?

Te-ar mai interesa: Alocația pentru bolnavii din spitale va fi suferi ...

Potrivit Hindustan Times, nutriționistul și dieteticianul Dr. Asma Alam a explicat câteva fapte interesante legate de dependența de somn.

„Un adult mediu are nevoie de cel puțin 7 ore de somn continuu în fiecare noapte”, a spus dr. Asma, referindu-se la somnul real și nu doar la timpul petrecut în pat.

Dacă cineva nu se simte în mod constant odihnit nici măcar după 7 ore de somn și încă are poftă de somn pe tot parcursul zilei, ar putea începe să simtă că are o dependență de somn.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

Motivele din spatele dependenței de somn, potrivit experților

Expertul în sănătate a adăugat că dependența de somn nu este o afecțiune medicală, dar somnolența excesivă poate fi declanșată de anumite alte afecțiuni.

Dacă vă confruntați cu simptome precum iritabilitate, ceață cerebrală, oboseală și dificultăți de memorie, aceasta poate duce la tulburări de somn precum hipersomnia.

Hipersomnia este o tulburare de somn definită de perioade lungi de somn, somn excesiv în timpul zilei sau chiar ambele.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să iei în greutate. ...

Dieteticianul a descris, de asemenea, modul în care somnolența extremă poate fi un simptom al unei probleme de bază precum:

  • anxietatea,
  • depresia
  • luarea anumitor medicamente.

De asemenea, somnolența excesivă în timpul zilei poate fi cauzată și de alte afecțiuni precum

  • narcolepsia,
  • apneea în somn,
  • disania.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private