Sari la conținut

Forțele Aeriene Române. Două aeronave ale MApN a transportat astăzi trei persoane cu arsuri grave

Forțele Aeriene Române. Două aeronave ale MApN au transportat trei persoane cu arsuri grave

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au efectuat marți, 2 martie, zboruri umanitare pe rutele Otopeni – Viena – Bruxelles – retur și Otopeni – Târgu Mureș – Graz – retur.

Misiunile medicale au avut ca scop transportul, în regim de urgență, a trei pacienți care au suferit arsuri.

„Echipele medicale care monitorizează pacienții pe timpul zborurilor sunt formate din specialiști din cadrul SMURD și Ministerul Apărării Naționale. Misiunile au fost aprobate de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitărilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două aeronave au decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 14.30”, se arată în comunicatul MApN.

Două aeronave ale MApN a transportat astăzi trei persoane cu arsuri grave

În urma acestor zboruri, trei pacienți cu arsuri grave au fost transferați în spitale din Austria și Belgia.

  • Doi dintre cei trei bărbați au suferit arsuri în timpul incendiului care a avut loc, luni seara, în județul Prahova. O hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, sat Inoteşti, a luat foc. Cauza probabilă: folosirea incorectă a unui aparat de sudură.

Un pacient a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid, din Bruxelles, Belgia. Colegul său rănit a ajuns la spitalul AKH, din Viena, Austria. Centrul operativ pentru situații de urgență (COSU) a transmis că pacientul de 59 de ani are arsuri de gradele IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

  • Cel de al treilea pacient transferat în străinătate a fost preluat de o aeronavă militară din Târgu Mureș. Acesta a fost transferat în Graz, Austria.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel