Sari la conținut

Dr. Adina Alberts: „Aceste două legume cresc senzaţia de foame”. Ce trebuie să elimini din dieta ta, dacă vrei să pierzi în greutate?

Pierderea în greutate poate fi un lucru dificil de realizat. Fie că este vorba despre imaginea corporală sau sănătate, menținerea unei greutăți potrivite este o problemă întâmpinată atât de femei, cât și de bărbați. Alimentația este un factor important în acest sens. Există atât alimente care ajută la pierderea în greutate, cât și alimente care cresc pofta de mâncare, determinându-ne să consumăm excesiv. Iată la ce alimente recomandă Dr. Adina Alberts să renunți, dacă vrei să îți menții silueta ideală!

Alimentația sănătoasă este unul dintre principalele metode prin care îți poți controla greutatea. Totuși, deși ai o alimentație sănătoasă, poate te întrebi de ce rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor. Acest lucru poate fi determinat de anumite alimente ce conțin substanțe care cresc pofta de mâncare. Care sunt două alimente de acest tip, potrivit Dr. Adina Alberts, renumit medic estetician.

Ceapa şi usturoiul sunt două alimente, două legume nelipsite din bucătăria românească. Atât ceapa, cât şi usturoiul conţin nişte substanţe care, după cum bine ştim noi toţi, ne irită. Când tăiem o ceapă, începem să lăcrimăm, ne curge nasul, ne deranjează acea substanţă. Ea se numeşte alicină şi reprezintă de fapt mecanismul de apărarea al legumei respective în momentul în care este „atacată” de dăunători”, afirmă Dr. Adina Alberts pe YouTube, citată de Antena3.

De ce crește alicina pofta de mâncare?

Păi, oameni buni, din moment ce această substanţă ne irită, ce credeţi că se va întâmpla cu ea dacă o introducem în interiorul corpului nostru? Nu este logic că ne va irita şi mucoasa respectivă, stomacul, intestinul? De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită? Aceste două legume cresc senzaţia de foame, indiferent ce citiţi dvs pe net, pentru că sunt foarte multe informaţii şi unele se bat cap în cap”, a adăugat medicul.

Astfel, renunțarea la aceste două legume poate fi esențială pentru menținerea greutății corporale, mai ales dacă urmați o dietă. Totuși, trebuie menționat că usturoiul și ceapa sunt foarte sănătoase pentru organism. Legumele au acest efect dacă sunt consumate în cantități mai mari.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel