miercuri, iunie 16, 2021

Dr. Adina Alberts, schemă de tratament pentru o formă de Covid cu simptomalogie atipică: „Se tratează acasă, dar trebuie să cereți sfatul medicilor de familie”.

Cunoscutul medic estetician a prezentat

pe contul său de Facebook care sunt simptomele unei forme mai ușoară de Covid. Adina Alberts a explicat că o asemenea formă de Covid-19 se tratează acasă, după ce, în prealabil, ați cerut sfatul medicilor de familie

Formă de Covid cu simptomalogie atipică

„CIRCULĂ O VARIANTĂ DE BOALĂ VIRALĂ, cu simptomatologie atipică, FĂRĂ FEBRĂ, dar cu astenie, uneori lipsa poftei de mâncare, poate și dispnee discretă, tuse intensă și deranjantă, inițial seacă apoi devine productivă, și care, după ce devine productivă, se termină brusc în 3-4 zile.

Este tot Covid19. Sau cel puțin testele specifice

de depistare a Sars-Cov 2 se pozitivează și în cazul acestui tablou de simptome. A trecut atât mama mea, în vârstă de 85 de ani, prin această boală, cât și mulți alți pacienți vârstnici de care m-am ocupat. Fără niciun fel de probleme!!!

Dr. Adina Alberts, schemă de tratament

Mamei i-am administrat medicație simptomatică, adică:

  • paracetamol;
  • sirop de tuse pe bază de plante medicinale dar care conține și albastru de metilen;
  • vitamine C, D3, complex B, acid folic, zinc;
  • comprimate pe bază de artemisinin, chinină și eucalipt;
  • budesonidă în primele două zile de simptome pentru că simțea

    o ușoară dispnee, dar niciun moment saturația în oxigen a sângelui periferic nu a scăzut sub 98%.

Mama a mai luat :

  • extract de muguri de coacăz negru;
  • capsule de cimbrișor, echinaceea, quercetină;
  • siropuri de tuse din pin/brad și patlagină.

Dacă vă regăsiți în simptomatologia de mai sus, nu vă panicați. Este o formă relativ ușoară de COVID, care se tratează acasă. În orice caz trebuie să cereți sfatul medicilor de familie, sau sfatul unui medic specialist care tratează aceast tip de infecție.

Pentru persoanele în vârstă este bine de avut în vedere administrarea medicației în

manieră perfuzabilă pentru că hidratarea și vitaminizarea la vârstnici este adesea deficitară. Mamei i-am administrat perfuzii, câte o perfuzie pe zi timp de 5 zile. În 500 ml ser fiziologic am adăugat câte o fiolă de vitamina B1, B6, B12 cu acid folic, vitamina C și paracetamol Kabi”, a scris Adina Alberts.

Ultimele stiri

Parteneri