vineri, septembrie 30, 2022

Mihaela Bilic a readus în discuție un subiect asupra căruia mulți dintre noi ne-am ridicat întrebări, alimentația copiilor. Medicul a explicat cât de sănătoase sunt legumele și cum reușim să “împrieteniți” copiii cu legumele.

Dr. Bilic: 4 metode prin care puteți să “împrieteniți” copiii cu legumele

Mulți români neglijează ă introducă legumele în alimentația copiilor. Chiar dacă în ultima vreme au apărut multe informații privind efectul benefic pe care îl au aceste alimente asupra organismului, foarte multe persoane evită să „introducă în meniul celor mici culoare și sănătate”.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Dr. Mihaela Bilic a ținut să aducă lămuririasupra legumelor. Ea a explicat că legumele pot fi amestecate cu paste, făinoase, orez sau cartofi.

4 metode prin care puteți să “împrieteniți” copiii cu legumele

  1. MIXAȚI legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari, care ar putea să-i deranjeze pe cei mici
  2. AMESTECAȚI porții mici de legumele cu cantități mai mari de paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate
  3. DECORAȚI și “condimentați”preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopida la cuptor.
  4. RONȚĂIȚI împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki, humus etc; de la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!

„Ca și preparate de bază, supa/ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici, fie că e vorba de masa de prânz sau de cină. Este metoda cea mai simplă de a mânca legume și a se hidrata în același timp. Țineți cont de preferințele lor: dacă iubesc structura omogenă atunci alegeți supa cremă, dacă le plac cubulețele de legume diferit colorate, atunci ciorba e varianta perfectă. Nu neglijați estetica, castronelul trebuie să fie frumos colorat și niciodată plin-ochi!

Te-ar mai interesa: Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților ...

Vine toamna și odată cu ea anotimpul legumelor, includeți în meniul celor mici culoare și sănătate”, a scris medicul, pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private