joi, februarie 2, 2023

Ficatul este cea mai mare glandă din organismul uman, fiind un organ parenchimatos voluminos cu o greutate care variază între 1200 și 1500 mg.

Ficatul îndeplinește o serie de roluri foarte importante în organism: de epurare, detoxifiere, secreție de bilă necesară digestiei intestinale, având un rol determinant în realizarea proceselor de sinteză, și anume de degradare și de stocare a substanțelor organice și anorganice absorbite la nivel intestinal.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Ca și pancreasul, îndeplinește o funcție exocrină și o funcție endocrină, dar, spre deosebire de acesta, o singură celulă, hepatocitul, este responsabilă atât de secreția exocrină, cât și de secreția endocrină. Celula hepatică asigură sinteza proteinelor plasmatice, a lipoproteinelor, a glucozei, a acizilor grași, a colesterolului și fosfolipidelor, sinteza acizilor biliari, metabolizarea și detoxifierea substanțelor endo și exogene.

Structura ficatului uman:

Majoritatea oamenilor care au probleme de sanatate se intreaba cum este alcatuit ficatul unam.

Ficatul este impartit in lobi (drept, cel mai mare, caudat, cel mai mic si lobul stang), iar fiecare lob este impartit in segmente, structura fiind oarecum comparabila cu cea a unei portocale.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Fiecare segment are vase de sange, limfa, nervi si cai biliare proprii, care prin unire dau artera hepatica, vena porta si calea biliara principala a ficatului.

Dr. Eugen Giurgiu dezvăluie rețeta cu care îți poți reface ficatul în mod natural

Rețeta este dezvăluită în lucrarea „Afecțiuni ale ficatului. Cele mai folosite 15 Plante pentru vindecare” . și include o combinație de plante medicinale și produse apicole.

In ultima perioada, plantele sunt din ce in ce mai des folosite, cu un real succes, in tratarea diferitelor afectiuni. Tot mai multe studii stiintifice valoroase si aprofundate atesta influenta benefica a unor plante intrebuintate de sute de ani. In aceasta carte se ofera o scurta prezentare a celor mai cunoscute si des folosite astfel de plante, pe care le putem gasi si in spatiul romanesc.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 150 g de pulbere de fructe de armurariu
  • 200 g de pulbere de fructe de cătină
  • 300 g de polen crud
  • 100 g de propolis brut răzuit
  • 1 kg de miere

Cum le pregătim?

Amestecați într-un vas emailat toate ingredientele. Pulberile de armurariu și cătină pot fi procurate de la magazinele naturiste.

Dacă aveți fructe uscate, le puteți face în casă, folosind râșnița electrică de cafea. Puneți mai întâi în vas pulberea de armurariu și pulberea de cătină. Adăugați granulele de polen.

Dați propolisul pe răzătoare și adăugați-le în vas. Acesta se rade mai ușor dacă este ținut la congelator înainte. Amestecați ingredientele cu o lingură de lemn. Turnați mierea și amestecați din nou, până rezultă o pastă omogenă.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Repartizați preparatul în borcănele de sticlă cu capac. Acestea se păstrează în frigider.

Cum poate fi administrat?

Amestecați înainte de fiecare administrare, pentru omogenizarea ingredientelor. Se recomandă câte 1 lingură de preparat, de 2 ori pe zi: 1 lingură dimineața și 1 lingură la amiază, înainte de masă.

Cura se ține până când întreaga cantitate de preparat este consumată.

În bolile de ficat mai severe (hepatite, ciroză sau cancer), tratamentul se poate relua încă de 1-2 ori, după nevoie.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Între cure se va face o pauză de 15 zile.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private