Sari la conținut

Dr. Fauci recomandă acum purtarea a două măști simultan. Iată motivul acestei recomandări

să se infecteze cu varianta Delta

Două măști sunt noua mască – și vă explicăm cum să dublați corect masca.

Cea mai recentă recomandare pentru încetinirea și oprirea răspândirii COVID-19: dublă mascare sau purtarea a două măști simultan. Dr. Anthony Fauci susține dubla mascare, practica de a purta două măști de față a declarat pentru NBC News ‘Today consilierul șef medical al președintelui Statelor Unite.

Fauci consideră dubla mascare ca o practică „de bun simț”.

Deoarece măștile de stratificare reduc porozitatea acoperirii feței, este mai probabil să faceți o treabă mai bună de a vă proteja de picăturile respiratorii infecțioase folosin două măști simultan.

Conceptul de mascare dublă este susținut de unele studii științifice și nu, purtarea a două măști nu te va sufoca.

Iată ce trebuie să știți despre purtarea a două măști pentru a încetini răspândirea COVID-19.

Recomandarea Dr. Fauci vine în lumina noilor tulpini de SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19, despre care se crede că sunt mai transmisibile decât tulpina primară a SARS-CoV-2.

„Cu un virus mai transmisibil, asta înseamnă că fiecare expunere are o probabilitate crescută de a duce la răspândire”, spune Andrea Love, imunolog și microbiolog.

„Trebuie să fim mai stricți cu comportamentele noastre acum, inclusiv distanțarea socială, minimizarea călătoriilor în locuri publice, evitarea spațiilor interioare și purtarea întotdeauna a unei măști”.

„Dar, nu orice mască vă protejează”, subliniază Love. „Calitatea contează”.

Măștile funcționează prin prinderea și blocarea picăturilor respiratorii care conțin particule virale, explică Love. „Cu cât sunt implementate mai multe bariere fizice, cu atât mai multe dintre aceste picături le puteți bloca, reducând astfel riscul pentru dvs. și pentru ceilalți din jurul vostru”, spune ea.

În mod ideal, cu cât sunt mai multe straturi, cu atât mai bine, mai ales dacă purtați o mască subțire din pânză. Chiar dacă purtați măști chirurgicale, care au în general două straturi subțiri, puteți beneficia în continuare de măști duble, spune Love.

Când se poartă două măști?

Dacă mergeți în aer liber și nu vă aflați în apropierea oamenilor din afara casei dvs., ar trebui să fie suficientă o singură mască, spune Love. Cu toate acestea, dacă intenționați să fiți lângă oameni care nu sunt din gospodăria voastră, chiar și în aer liber, „o soluție simplă este să folosiți două măști”.

În cadrul unui interviu acordat pentru NBC, dr. Anthony Fauci, expert în boli infecțioase în SUA, susține că noua tulpină identificată în Marea Britanie este mai periculoasă, iar purtarea a două măști ar fi mai eficientă pentru răspândirea virusului.

”Dacă aveți o acoperire cu un strat, puneți peste un alt strat, este posibil să fie mai eficient.”, a precizat el, potrivit sursei citate.

În același timp, medicul a declarat că vaccinurile realizate până acum ar fi eficiente împotriva noilor variante. Totuși, medicul a declarat că nu crede că scăderea de acum a numărului de infecții poate fi atribuită campaniei de vaccinare care se află totuși la început, iar oamenii trebuie să acționeze în continuare cu prudență.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel